2022.03.31.

Átalakítja a PlayStation Plust a Sony

Több előfizetői szintet vezetnek be, beolvasztják a PlayStation Now szolgáltatást is.
 

A Sony 2010-ben indította el a PlayStation Plus előfizetési szolgáltatást, amely amellett, hogy exkluzív kedvezményeket ad az online áruházban és szükséges az online multiplayer játékhoz, egy sor egyéb extrával látta el az előfizetőket. A Sony most bejelentette, hogy alaposan átalakítja a szolgáltatást, hogy az jobban reflektáljon a konkurens Microsoft Xbox Games Pass szolgáltatására.

 

Jelenleg egyetlen előfizetési mód létezik havi, negyedéves és éves bontásban. Áprilistól viszont már három csomag közül választhatnak majd az előfizetők. A legolcsóbb csomag tulajdonképpen teljes egészében megegyezik a PlayStation Plus jelenlegi formájában. Exkluzív kedvezményeket ad, online multiplayer lehetőséget és havonta néhány ajándék játékot. Ez 9, 25 vagy 60 euróba fog kerülni havonta, negyedévente vagy évente.
 


A középső szint a PlayStation Plus Extra lesz, amely a fentieken túl hozzáférést ad egy 400 PS4 és PS5 játékból álló könyvtárhoz is, amelyeket az előfizetés ideje alatt szabadon le lehet tölteni és játszani velük. Ezért a szintért 14, 40 vagy 100 eurót kell majd fizetni.

 

Végül a legnagyobb csomag a PlayStation Plus Premium lesz 16, 50 vagy 120 euróért. Ebben a fentieken túl további 340 PlayStation, PS2, PS3 és PSP játékhoz is hozzáférnek az előfizetők. Emellett már nem csak letölteni, de streamelni is lehet majd a játékokat. Ezzel tulajdonképpen ebbe a csomagba beolvasztják a PlayStation Now szolgáltatást is. Tudni kell azonban, hogy ez jelenleg Magyarországon hivatalosan nem érhető el.