2021.11.08.

Trailerben kapott dátumot a Total War: Warhammer III

A fantasy stratégiai játék februárban jelenhet meg.
 

A Creative Assembly sok-sok éven át a történelmi stratégiai játékairól volt híres, hiszen a Total War széria megjárta az ókort és a középkort is, harcolhattunk a sógunok világában és Róma légiósaival is. Néhány éve fontos váltás jött el a franchise életében, amikor megjelent az első fantasy témájú epizód, a Total War: Warhammer.

 

A nagy siker láttán elkészülhetett a második rész, mostanra pedig kiderült, hogy mikor jön a harmadik. A Total War: Warhammer III-ban a szokásoknak megfelelően egy körökre osztott világtérképen irányíthatjuk seregeinket, ám amint tényleges ütközetre kerül sor, máris valós időben és testközelből kommandírozhatjuk a katonákat.

A játékban több nép felett is átvehetjük az irányítást: az embereket a Kislev és a Grand Cathay képviseli, mellettük elérhető lesz a négy káoszisten (Khorne, Tzeentch, Nurgle és Slaneesh), valamint az Ogre Kingdoms is. Utóbbi azoknak, akik előrendelik a játékot (vagy a megjelenést követő első héten vásárolják meg), ingyen lesz elérhető, mindenki másnak fizetős DLC formájában.

 

A Total War: Warhammer III egy új előzetesben kapott pontos megjelenési dátumot. A játék kizárólag PC-re készül és a video tanúsága szerint 2022. február 17-ig kell várnia a rajongóknak a premierre.