2022.06.09.

Ultravékony mechanikus gamer billentyűzet a Cougartól

A Vantar S alig vastagabb másfél centinél.
 

Lehet, hogy új trend bontakozik ki a gamer billentyűzetek piacán? Általában a mechanikus gamer billentyűzetek a klasszikus magas profilt képviselték, ám sokan vannak, akik az alacsony profilú, vagyis slim billentyűzeteket részesítik előnyben. Eddig ők általában kompromisszumra voltak kényszerítve, de lassan egyre több termék készül nekik is.

 

A legújabb a Cougar műhelyében született Vantar S, amely tehát egy slim mechanikus gamer billentyűzet. Ennek megfelelően úgy kínál minden játékosoknak fontos funkciót és tulajdonságot, hogy közben a billentyűk alacsony profilúak maradtak. Így a billentyűzet mindössze 1,6 cm magas.

A kupakok alatt gumidómos és ollómechanikás megoldást találunk, amelyek támogatják a 19 billentyűs antighostingtechnológiát is. Az adatokat 1,6 méteres USB-kábelen továbbítja a számítógép felé.

 

A Vantar S jó gamer billentyűzethez méltó módon RGB-világítással is rendelkezik. A gyártó egyelőre nem fedte fel, hogy az újdonság mikor és milyen árcédulával kerülhet a boltok polcaira. A hírek szerint a billentyűzetből magyar kiosztású változat nem fog készülni.