2023.08.24.

Visszatér a legendás FPS, jön a Delta Force: Hawk Ops

 2024-ben tizenöt év után kaphat új epizódot a nagy múltú taktikai-akciójáték.
 

Volt idő, amikor a lövöldözős játékok műfaját még nem a Call of Duty uralta, főleg taktikai vonalon voltak kifejezetten erős szereplők is. Ilyen volt a maga idejében a Delta Force széria is, amely utoljára 2009-ben kapott új epizódot. Most viszont visszatér, a gamescomon mutatkozott be a Delta Force: Hawk Ops.

 

Egy belső nézetű, kommandós, taktikai FPS-ről van szó, amelyben a csapatokon belül különböző szerepkörök lesznek. A játékosok különböző játékmódokban mérhetik össze tudásukat másokéval. Ilyen a Hazard Operations, amely során háromfős csapatok csapnak össze egymás és az MI ellen, hogy egy területről elsőként menekítsenek ki értékes készleteket.
 


A Havoc Warfare nagyobb léptékű játékmód lesz, itt már négyfő csapatok ütköznek meg, amelyekben lesznek assault, sniper, engineer és medic karakterek is. A katonák földön, vízen és levegőben is csatázhatnak majd. Az utolsó játékmód pedig a klasszikus egyszemélyes kampány lesz, amely a 2003-as Delta Force: Black Hawk Down kampányának felújítását takarja.

 

A Delta Force: Hawk Ops PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re készül. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor jelenhet meg, abban azért biztosak lehetünk, hogy idén nem számolhatunk vele.