2024.02.29.

4K-s gamer monitor mutatott a BenQ

A Mobiuz EX321UX Mini LED technológiával, magas felbontással és korrekt képfrissítéssel kecsegtet.
 

A BenQ hosszú évek óta megbízható gyártónak számít a monitorok piacán, akik igyekeznek mind az irodai, mind a professzionális, mind pedig a gamer igényeket kielégíteni. Utóbbi tábornak szánják a most bemutatott Mobiuz EX321UX névre keresztelt új monitort is.

 

A monitor 31,5 hüvelykes képátlójú, 4K felbontású (3840 x 2160 pixel) IPS panelt használ, amely Mini LED háttérvilágítással rendelkezik. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a monitor 1152 helyi fényerőszabályozási zónát alkalmazzon, amelyek dinamikusan változtatják a fényerőt a kép tartalmától függően. Így a monitor nagyobb kontrasztot, mélyebb feketéket és élénkebb színeket tud megjeleníteni, mint a hagyományos LED-es monitorok.

A Mobiuz EX321UX 144 Hz-es frissítési frekvenciát kínál, így a képfrissítési sebességre sem lehet panasz. Adaptív szinkronizációs technológiával is rendelkezik, amely kompatibilis az NVIDIA G-SYNC és az AMD FreeSync technológiákkal. A monitor nemcsak a játékosoknak, hanem a grafikusoknak és a fotósoknak is ideális választás, hiszen 99%-os Adobe RGB és DCI-P3 színtérlefedettséget kínál.

 

A hátoldalon három HDMI 2.1, egy DisplayPort 2.1 és egy USB Type-C csatlakozót találunk. A BenQ Mobiuz EX321UX a tervek szerint májusában kerül forgalomba Japánban, a többi régióban azonban egyelőre nem ismert sem az ára, sem megjelenési dátuma.