2024.02.29.

A készítők és szereplők mesélnek az Alone in the Darkról

Márciusban visszatér a túlélőhorrorok műfajának legősibb képviselője.
 

Volt idő, amikor az Alone in the Dark cím egyet jelentett a túlélőhorror műfajával. Lényegében ez a játék alapozta meg az egész műfajt, amelyben később többek közt olyan legendák is megszülethettek, mint a Resident Evil. Mára az Alone in the Dark nagyon a háttérbe szorult, ezen próbál meg változtatni a THQ Nordic és a Pieces Interactive.

 

Új játékuk heteken belül a boltok polcaira kerülhet. Addig viszont összedobtak egy új előzetest, amely két és fél percben mutatja be nekünk a játék világát. Az események egy idős tudós eltűnésével kezdődnek, akinek az unokahúga felbérel egy magándetektívet, hogy segítsen neki felkutatni rokonát. A nyomok egy öreg kastélyba vezetnek, ahol hátborzongató természetfeletti események zajlanak.
 


A fenti előzetesben láthatjuk mindkét irányítható karaktert, akiket egyébként David Harbour és Jodie Comer keltenek életre. Mindkét hollywoodi sztár megszólal a videóban, mesélnek szerepeikről és a játék világáról is. Mindeközben mi ízelítőt kapunk a játékmenetből, dialógusokból és akcióból is.

 

Az Alone in the Dark PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Serie X-re készül. Bár már többször is elhalasztották a premiert, most a március 20-i megjelenésben elég biztosak lehetünk.