2024.02.17.

A Turtle Beach ultramenő HOTAS-t készített

A repülőszimulátorok szerelmeseinek kitűnő választás lehet a VelocityOne FlightDeck.
 

A videojátékok világában a repülőszimulátorok mindig is egy külön területet képviseltek, főleg azok számára, akik ezt a legmagasabb szinten űzik. Számukra a tökéletes szimuláció élményéhez gyakran komplett pilótafülke-másolatokat kínálnak, de ezt persze csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Viszont egy jó HOTAS-t (Hands-On Throttle And Stick) már igen, ilyet kínál most a Turtle Beach is, nem is akármilyent.

 

A VelocityOne Flightdeck egy prémium szimulációs HOTAS rendszer PC-khez, amely a legfejlettebb űrhajók és vadászgépek által inspirált, teljes körű, ultrarealisztikus vezérlőket és példátlan testreszabási lehetőségeket kínál. A VelocityOne Flightdeck tökéletes választás a repülési és űrharc-szimulációs játékok rajongóinak, akik a legjobbat követelik. A világon elsőként, a Flight Touch Display valós idejű szimulációs státuszjelzést és teljesen testreszabható bemeneti gombokat kombinál. Akár 39 extra gombfunkciót is hozzáadhatunk a konfigurációdhoz. Ráadásul minden kapcsoló és vezérlő megjelenését és érzetét a saját preferenciáinknak megfelelően módosíthatjuk.
 


A színes Head Up Display (HUD) lehetővé teszi a diagnosztikai és teljesítménybeállítások elérését, így könnyedén finomhangolhatjuk a beállításainkat menet közben is. A beállítási lehetőségek közé tartozik a tengely válaszkörvonalak, a kormányzár, a világítás beállítása, az érintőpad válasza és a Turtle Beach hangjavítások bármely csatlakoztatott 3,5 mm-es fejhallgatóhoz. A Flightdeck teljes körű vezérlőrendszert tartalmaz a precíz légiharcokhoz vagy a six axis űrben való navigáláshoz. A rendszer két egyedi USB-csatlakozású eszközből áll, amelyek lehetővé teszik több vezérlő használatát.

 

A Turtle Beach a legnagyobbakkal kíván versenyezni új vezérlőjével, és e tekintetben az árszabás sem másodlagos kérdés. Az olyan gyártók hasonló eszközei, mint a Logitech, a Saitek vagy a Trustmaster akár több százezer forintot is kóstálhatnak. A VelocityOne FlightDeck sem tekinthető kimondottan olcsónak, vannak is nála szerényebb képességű és kedvezőbb árú riválisok. Viszont a VelocityOne FlightDeck a maga nagyjából 150 ezer forintos árával kiváló ár-érték arányt tud felmutatni.