05.20-án hétfőn a nagykereskedésünk zárva tart. Keddtől a megszokott időpontban várunk titeket!
2014.05.22.

Az ASUS bemutatta a 9-es sorozatú alaplapok teljes családját!

A legfrissebb Intel Z97 és H97 lapkakészletre épülő ASUS márkájú, ROG, TUF és munkaállomás-alaplapok a számítástechnikai igények igen széles körének kiszolgálására képesek
Az ASUS ma bejelentett egy teljes, az Intel® 9-es sorozatú lapkakészleteire épülő alaplapcsaládot, amelynek tagjaiban LGA 1150 processzorfoglalat található, és amelyek egyaránt támogatják az Intel® 4., új 4. és 5. generációs Core processzorait (a HaswellHaswell Refresh, illetve a Haswell Refresh K sorozat / Devil's Canyon kódnevűeket). Az új, ASUS márkájú, Republic of Gamers (ROG), The Ultimate Force (TUF) és munkaállomás (WS) sorozatú alaplapok exkluzív technológiákat kínálnak, amelyek maximálisra növelik a Z97 és H97 lapkakészletek potenciálját, hogy még jobb felhasználói élményt, teljesítményt, stabilitást és bővítési lehetőségeket nyújtsanak.
 
ASUS Z97

"1989-es megalapítása óta az ASUS büszke alaplapjainak kiemelkedő minőségére. Mára, 25 évvel később, hozzáállásunk a világ legjobban fogyó és legtöbb díjat elnyerő alaplapmárkáját eredményezte. Figyelembe véve a számítástechnika mai felhasználóinak igényeit és visszajelzéseit, büszkén mutatjuk be 9-es sorozatú alaplapjaink teljes választékát, amelyek ASUS márkanévvel, illetve a ROG, a TUF és a WS sorozat részeként jelennek meg. Legyen szó akár professzionális felhasználásról, akár játékról, tartalomkészítésről, kiszolgálókról vagy egyszerű, mindennapos feladatokról, alaplapjaink minden feladatra alkalmasak" - mondta Jackie Hsu, az ASUS Open Platform üzleti csoportjának vállalati alelnöke és a globális értékesítésért felelős vezetője.
 

ASUS márkájú alaplapok - optimalizált teljesítmény számítástechnikai feladatok széles köréhez


Az ASUS márkájú Z97 és H97 alaplapok lenyűgöző, új kialakítást kaptak, egy egyedi, megkülönböztető jegyként is szolgáló, körkörös hűtőbordával az új generációs Platform Controller Hub (PCH) lapkán, és funkciók széles körét kínálják a nagy teljesítményű PC-ket, a nagyszerű játékgépeket, vagy éppen multimédiás szórakoztatóközpontot kereső felhasználók számára.
Az 5-Way Optimization (ötirányú optimalizálás) by Dual Intelligent Processors 5 technológia segítségével egyetlen kattintással optimalizálható a PC teljesítménye. Elődjét, a 4-Way Optimizationt kibővítve, immár az egyéni hálózati és audiobeállításokra szolgáló Turbo App nevű funkciót is tartalmazza a továbbfejlesztett ventilátorvezérlés, a robusztus túlhajtás, az energiatakarékosság és a digitális tápellátás mellett. Az ASUS márkájú alaplapokban megtalálható a Crystal Sound 2 és a Turbo LAN nevű funkció is, amelyek együtt hibátlan hangzással, valamint a hálózati késleltetés csökkentésével javítják a játékélményt.
 
ASUS H97 PRO

A PC-s szórakoztatóközpontnak szánt gépekben pedig az ASUS HomeCloud segít a merevlemezt privát felhővé alakítani. A beépített "Wake-on-WAN" funkcióval a PC-k távolról felébreszthetők és vezérelhetők egy okos készülékkel. Arra is lehetőség van, hogy a PC-ről multimédiás anyagokat játsszunk le bármilyen más készüléken. Az okos készülékkel való vezeték nélküli együttműködés lehetőségeit tovább bővíti az ASUS kizárólagos NFC Express 2 technológiája és a vezeték nélküli töltési funkció.
 

Maximális játékteljesítmény a ROG-tól


Az ASUS Republic of Gamers (ROG) a játékhoz optimalizált Maximus VII Gene mATXMaximus VII Hero ATX és az új Maximus VII Ranger ATX alaplapokkal rukkolt ki. Mindhárom alaplap a ROG jól ismert fekete-vörös színsémáját hordozza, felsőkategóriás alkatrészeket kapott, feketére krómozott processzorfoglalat-fedelet, valamint továbbfejlesztett áramköri elrendezést.
ROG továbbfejlesztette az RJ45-ös LAN-csatlakozókat is a LANGuard megoldással: speciális jelcsatolási technológiával és felsőkategóriás, felületszerelt kondenzátorokkal javítja az átviteli kapacitást. A LANGuard ezenfelül túlfeszültség és az elektrosztatikus kisülés ellen védett alkatrészeket (ESD Guard-okat) is tartalmaz, hogy a ROG Maximus VII sorozat alaplapjai az iparág élenjáró számainál is 1,3-szor nagyobb védelmet adjon a túlfeszültség, és 1,9-szer nagyobbat a statikus elektromosság ellen, mint a hagyományos alaplapok. A legújabb, ROG-exkluzív GameFirst III hálózatoptimalizálási segédprogram képes prioritást adni a játék hálózati csomagjainak, illetve nagyobb sávszélességet fenntartani nekik, garantálva a simább online játékélményt.

 
ASUS H97

ROG Maximus VII Hero és Ranger a SupremeFX 2014 hangrendszerrel, a Maximus VII Gene pedig a SupremeFX Impact II külön hangkártyával érkezik. E megoldások mindegyike csúcstechnológiás szigetelési technológiákat alkalmaz az elektromágneses interferencia (EMI) minimálisra csökkentéséhez, felsőkategóriás ELNA® audiokondenzátorokat és nyolccsatornás, aranyozott audiocsatlakozókat a külön hangkártyák minőségével vetekedő, precíziós kialakítású hangélményhez.
 

TUF: kiszolgáló szintű megbízhatóság


Az ATX és mATX kivitelben egyaránt kapható TUF Sabertooth Z97 Mark 1 és Gryphon Z97 Armor Edition alaplapokban a TUF Fortifier, a Thermal Armor és a Dust Defender technológiák gondoskodnak a rendszer maximális tartósságáról és stabilitásáról. Az alaplapra szerelt új TUF ICe rendkívül pontos hőmérséklet-vezérlést és ventilátor-szabályozást tesz lehetővé, legyen szó akár az értékek kézi beállításáról, akár a Thermal Radar 2 automatikus, egykattintásos optimalizálási funkciójáról. A TUF Fortifier egy hővezető alátétet rögzít az alaplaphoz, így a teljes hátlap hűtőbordává változik, amely elvezeti a hőt a fontos alkatrészekről - például a VRM-ekről és a MOSFET-ekről.  A hűtést segíti a légáramlást optimalizáló, és ezáltal a hőelvezetést javító Thermal Armor, valamint a hűtőborda VRM-ről a port lefújó Dust Diverter technológia is.
Minden TUF Z97 alaplapban, így az új Sabertooth Z97 Mark 2 és Gryphon Z97 modellekben is, TUF alkatrészek találhatók a katonai elvárásoknak is megfelelő tartósság eléréséhez.

 
ASUS H97

Teljes értékű SATA Express megoldás és nagy sebességű M.2 csatoló


Az ASUS az egyetlen márka, amely teljes értékű SATA Express megoldást kínál, nemcsak az alaplapjaiban, hanem a Hyper Express nevű exkluzív SATA Express külső házával, amely gond nélkül beépíthető minden 3,5 hüvelykes meghajtóhelyre. Két nagy sebességű M.2 modult, két mSATA modult, vagy két 2,5 hüvelykes SATA-merevlemezt képes fogadni és működtetni ezeket teljes sebességgel. Az ASUS Z97 és H97 alaplapokat* bevizsgáltuk és ellenőriztük, hogy megfelelnek-e a SATA Express előírásainak. Ennek kapcsán kidolgoztunk egy Separate Reference Clock with Independent Spread Spectrum Clocking Architecture (külön referencia-órajel független szórt spektrumú órajel-architektúrával), rövidítve SRIS) nevű technológiát a lehető legjobb SATA Express teljesítmény biztosításához. Két natív PCI Express 2.0 sávszélességével és az akár 10 Gbit/s adatátviteli sebességével az ASUS Z97 és H97 alaplapokban az M.2* ideális választás operációsrendszer-meghajtók csatolására.
* A részletekkel kapcsolatban lásd a specifikációkat

 

Méltán elismert megbízhatóság és teljesítmény


Az ASUS szigorú kompatibilitási és ellenőrzési előírásokat alkalmaz, az ASUS 5X Protection szemléletében pedig a lehető legjobb alkatrészeket használjuk a hosszú távú megbízhatóság és tartósság érdekében. Ide tartozik a DIGI+ VRM, a DRAM-ok túláram elleni védelme, az ESD Guardok, a kiváló minőségű, 5000 órás szilárdtest-kondenzátorok, valamint a korróziónak ellenálló, rozsdamentes acél I/O-hátlap. Ezen felül minden alaplapot kompatibilitását megvizsgáljuk több mint 1000 eszközzel, és több mint 7000 órányi szigorú vizsgálaton mennek keresztül annak érdekében, hogy garantálhassuk a minőséget és a hosszú távú megbízhatóságot.
 
ASUS MAXIMUS VII

Ezekben az alaplapokban a legújabb Intel Gigabit Ethernet-vezérlők találhatók a még gyorsabb, még simább játékhoz. Csökkenti a CPU terhelését, hogy több kapacitás maradjon a játékra, valamint TCP és UDP protokollok használata esetén egyaránt kivételesen magas átviteli teljesítményt nyújt. Az egérrel kényelmesen kezelhető, grafikus BIOS még tovább fejlődött és immár része az EZ Tuning Wizard-OC és RAID-funkciók is. Mindezek a funkciók intelligens módon hangolják a rendszer teljesítmény és rövidítik le a RAID-konfigurációt az adatok gyorsabb visszanyeréséhez és mentéséhez.
 

ASUS márkájú Z97 sorozatú alaplapok

 
  Z97-DELUXE
(NFC és WLC )
Z97-DELUXE Z97-PRO
(Wi-Fi ac)
Z97-PRO Z97-A Z97-AR
CPU Intel® LGA1150 4., új 4. és 5. generációs Core i7/Core i5/Core i3/Pentium®/Celeron® processzorokra felkészített  
Lapkakészlet: Intel® Z97 Express lapkakészlet  
Tápellátó áramköri réteg DIGI+ 16 fázisú VRM,
DIGI+ kétfázisos DRAM
DIGI+ 12 fázisú VRM,
DIGI+ kétfázisos DRAM
DIGI+ 8 fázisú VRM,  
Memória 4 db DDR3 DIMM, max. 32 GB, 3300(O.C.)  MHz, nem-ECC, nem pufferelt 4 db DDR3 DIMM, max. 32 GB, 3200(O.C.)  MHz, nem-ECC, nem pufferelt 4 db DDR3 DIMM, max. 32 GB, 3200(O.C.)  MHz, nem-ECC, nem pufferelt  
PCIe x16 kártyahelyek 2 db PCIe 3.0/2.0 x16
1 db PCIe 2.0 x16 (max @x4)
2 db PCIe 3.0/2.0 x16
1 db PCIe 2.0 x16 (max @x4)
2 db PCIe 3.0/2.0 x16
1 db PCIe 2.0 x16 (@x2)
 
Kezelt kimenetek DP/mDP/HDMI DP/HDMI/DVI/D-sub DP/HDMI/DVI/D-sub DP/HDMI  
SATA Express 22
(4 x 6 Gbit/s SATA-val kompatibilis)
1
(2 x 6 Gbit/s SATA-val kompatibilis)
1
(2 x 6 Gbit/s SATA-val kompatibilis)
 
6 Gbit/s SATA 6 6 4  
M.2 1 db M.2 (PCIe x2/SATA mód) aljzat 3 M key csatlakozással, 2260/2280 típusok támogatottak 1 db M.2 (PCIe x2) aljzat 3 M key csatlakozással, 2260/2280 típusok támogatottak  
Wi-Fi Kétsávos Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz) n.a.  
USB 3.0 10 (4 elöl)  8 (4 elöl)  6 (2 elöl)   
Audio Realtek® ALC1150 Crystal Sound 2, DTS UltraPC II és DTS Connect technológiákkal Realtek® ALC1150 Crystal Sound 2, DTS UltraPC II és DTS Connect technológiákkal Realtek® ALC892 Crystal Sound 2, DTS UltraPC II és DTS Connect technológiákkal  
Hálózat (LAN) 2 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő, Turbo LAN 1 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő, Turbo LAN 1 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő, Turbo LAN  
Exkluzív funkciók 5-Way Optimization by Dual Intelligent Processors 5, UEFI BIOS, ASUS HomeCloud, 5X Protection  
Kivitel ATX ATX ATX  
ASUS H97 DELUXE
 

ASUS márkájú Z97 és munkaállomás sorozatú alaplapok

 
  Z97-C Z97-K Z97M-PLUS Z97I-PLUS Z97-WS
CPU Intel® LGA1150 4., új 4. és 5. generációs Core i7/Core i5/Core i3/Pentium®/Celeron® processzorok fogadására kész
Lapkakészlet: Intel® Z97 Express lapkakészlet
Memória 4 db DDR3 DIMM, max. 32 GB, 3200 (O.C.)  MHz, nem-ECC, nem pufferelt 2 db DIMM, max. 16 GB. DDR3 3200(O.C.)  MHz, nem-ECC, nem pufferelt 4 db DDR3 DIMM, max. 32 GB, 3300(O.C.)  MHz, nem-ECC, nem pufferelt
Tápellátó áramköri réteg DIGI+ 6 fázisú
VRM
DIGI+ 4 fázisú VRM, DIGI+ 4 fázisú
VRM
DIGI+  6 fázisú VRM DIGI+ 8 fázisú
VRM
PCIe x16 kártyahelyek 1 db PCIe 3.0/2.0 x16; 1 db PCIe 2.0/x16 (max. @x4) 1 db PCIe 3.0/2.0 x16; 1 db PCIe 2.0/x16 (max. @x4) 1 db PCIe 3.0/2.0 x16; 1 db PCIe 2.0/x16 (@x4) 1 db PCIe 3.0/2.0 x16 4 db PCIe 3.0/2.0 x16 (két x16, négy x8)
Kezelt kimenetek HDMI/DVI/D-sub HDMI/DVI/D-sub HDMI/DVI/D-sub DP/HDMI/DVI/D-sub DP/mDP/HDM
SATA Express 1
(2 x 6 Gbit/s SATA-val kompatibilis)
n.a. n.a. n.a. 2 (2 db 6 Gbit/s SATA-val kompatibilis)
6 Gbit/s SATA 6 6 6 4 8
M.2 1 db M.2 (PCIe x2/SATA mód) aljzat 3 M key csatlakozással, 2260/2280 típusok támogatottak
Wi-Fi n.a. n.a. n.a. Kétsávos Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz) n.a.
USB 3.0 6 (2 elöl) 6 (2 elöl) 6 (2 elöl) 6 (2 elöl) 10 (4 elöl)
Audio Realtek® ALC892 Crystal Sound 2-vel Realtek® ALC887 Crystal Sound 2-vel Realtek® ALC887 Crystal Sound 2-vel Realtek® ALC892 audiofunkciókkal. DTS UltraPC II, DTS Connect Realtek® ALC1150
Hálózat (LAN) 1 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő, Turbo LAN 1 db Realtek LAN-vezérlő, Turbo LAN 1 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő 1 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő, Turbo LAN 2 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő, Turbo LAN
Exkluzív funkciók 5x Protection, UEFI BIOS, Fan Xpert 3, ASUS HomeCloud 5-Way Optimization (ötirányú optimalizálás) Dual Intelligent Processors 5 technológiával,
UEFI BIOS,
ASUS HomeCloud,
Négyszeres erejű grafika, Xeon processzorok kezelése 
Kivitel ATX ATX m-ATX mini-ITX ATX

ASUS H97 sorozatú alaplapok

 
  H97-PRO H97-PLUS H97M-PLUS H97M-E H97I-PLUS
Foglalat Intel® LGA1150 4., új 4. és 5. generációs Core i7/Core i5/Core i3/Pentium®/Celeron® processzorok fogadására kész
Lapkakészlet: Intel H97 Express lapkakészlet
Tápellátó áramköri réteg DIGI+
Hatfázisú VRM
DIGI+
Négyfázisú VRM
DIGI+
Négyfázisú VRM
DIGI+
Négyfázisú VRM
DIGI+
Hatfázisú VRM
Memória 4 db DIMM, max. 32 GB. DDR3 1600(O.C.)  MHz, nem-ECC, nem pufferelt 2 db DIMM, max. 16 GB. DDR3 1600(O.C.)  MHz, nem-ECC, nem pufferelt
PCIe x16 kártyahelyek 1 db PCIe 3.0/2.0 x16, 1 db PCIe 2.0 x16 (max @x4) 1 db PCIe 3.0/2.0 x16, 1 db PCIe 2.0 x16 (@x4) 1 db PCIe 3.0/2.0 x16
Kezelt kimenetek HDMI/DVI/D-sub DP/HDMI/DVI/D-sub
SATA Express 1
(2 x 6 Gbit/s SATA-val kompatibilis)
n.a. n.a. n.a. n.a.
6 Gbit/s SATA 6 6 6 4 4
M.2 1 db M.2 (PCIe x2/SATA mód) aljzat 3 M key csatlakozással, 2260/2280 típusok támogatottak
USB 3.0 6 (2 elöl) 6 (2 elöl) 6 (2 elöl) 6 (2 elöl) 6 (2 elöl)
Audio Realtek® ALC892 Crystal Sound 2-vel Realtek® ALC887 Crystal Sound 2-vel Realtek® ALC887 Crystal Sound 2-vel Realtek® ALC887 Crystal Sound 2-vel Realtek® ALC887 audiofunkciókkal.
Hálózat (LAN) 1 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő, Turbo LAN 1 db Realtek LAN-vezérlő 1 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő 1 db Realtek LAN-vezérlő 1 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő
Jellemzők 5x Protection, UEFI BIOS, Fan Xpert 3, ASUS HomeCloud 5X Protection, UEFI BIOS, Fan Xpert 2+, ASUS HomeCloud
Kivitel ATX m-ATX mini-ITX
 
ASUS Z97 PRO

ASU Republic of Gamers (ROG) sorozatú alaplapok

 
  Maximus VII Gene Maximus VII Hero Maximus VII Ranger
Foglalat Intel® LGA1150 4., új 4. és 5. generációs Core i7/Core i5/Core i3/Pentium®/Celeron® processzorok fogadására kész
Lapkakészlet: Intel Z97 Express lapkakészlet
Tápellátó áramköri réteg Extreme Engine Digi+ III
 
Extreme Engine Digi+ III Teljesen digitális VRM
Memória DDR3 3300 MHz (O.C.) DDR3 3200 MHz (O.C.) DDR3 3200 MHz (O.C.)
4 DIMM, max. 32 GB, nem ECC, nem-pufferelt memória[1]
Kétcsatornás memóriaarchitektúra,
Támogatja az Intel Extreme Memory Profile-t (XMP)
Kártyahelyek 2 db PCIe 3.0/2.0 x16
1 db PCIe 2.0 x4
1 db mPCIe 2.0 x1
2 db PCIe 3.0/2.0 x16
1 db PCIe 2.0/x16
3 db PCIe 2.0 x1
Több GPU támogatása Négy-GPU-s NVIDIA SLI/AMD CrossFireX
Tároló 8 db 6 Gb/s SATA
1 db M.2 (PCIe x2) aljzat 3 M key csatlakozással, 2260/2280 típusok támogatottak
8 db 6 Gb/s SATA
1 db M.2 (PCIe x2) aljzat 3 M key csatlakozással, 2260/2280 típusok támogatottak
6 db 6 Gb/s SATA
1 db M.2 (PCIe x2) aljzat 3 M key csatlakozással, 2260/2280 típusok támogatottak
USB 6 db USB 3.0
7 db USB 2.0
6 db USB 3.0
7 db USB 2.0
6 db USB 3.0
7 db USB 2.0
Hálózat (LAN)                           1 db Intel Gigabit Ethernet-vezérlő, ROG GameFirst III, LANGuard
Audio SupremeFX Impact II kiegészítő kártya, 8 csatornás HD audiokodek, Sonic SoundStage, Sonic SenseAmp, Sonic Radar II, Sonic Studio, DTS Connect SupremeFX 2014
8 csatornás HD audiokodek, Sonic SoundStage, Sonic SenseAmp, Sonic Studio, Sonic Radar II, DTS Connect
Kivitel mATX ATX ATX
 
ASUS MAXIMUS VII
 

ASUS The Ultimate Force (TUF) sorozatú alaplapok

 
  SABERTOOTH Z97
MARK 1
SABERTOOTH Z97
MARK 2
GRYPHON Z97
ARMOR EDITION
GRYPHON Z97
Foglalat LGA1150 foglalat az 5., új 4. és 4. generációs Intel® Core i7/i5/i3, Pentium®/Celeron® processzorokhoz
Lapkakészlet: Intel Z97 Express lapkakészlet
Memória Kétcsatornás DDR3 1866/1600/1333, max. 32 GB
VGA-kimenet HDMI/DP HDMI/DP/DVI
Tápellátó áramköri réteg Digitális, 8+2 fázis
PCIe x16 kártyahely 2 db PCIe 3.0/2.0 x16 kártyahely
1 db PCIe 2.0 x16 kártyahely (max. x4 sebességgel)
PCIe x1 kártyahelyek 3 db PCIe 2.0 x1 1 db PCIe 2.0 x1
Több GPU Négy GPU-s SLI és CFX
LAN 1 db Intel Gigabit LAN vezérlő
1 db Realtek Gigabit LAN-vezérlő
1 db Intel Gigabit LAN vezérlő
Audio Realtek 1150 8 csatornás HD Realtek 892 8 csatornás HD
Tároló 1 db SATA Express (2 db 6 Gbit/s SATA-val kompatibilis), 6 db 6 Gbit/s SATA 6 db 6 Gbit/s SATA
USB 8 db USB 3.0 (4 elöl); 8 db USB 2.0 6 db USB 3.0 (2 elöpl); 6 db USB 2.0
TUF funkciók Thermal Armor with Flow Valve
TUF ICe
Dust Diverter
TUF Fortifier
Dust Defenders
Thermal Radar 2
TUF alkatrészek
TUF ICe
Thermal Radar 2
TUF alkatrészek
Thermal Armor
TUF ICe
Dust Diverter
TUF Fortifier
Dust Defenders
Thermal Radar 2
TUF alkatrészek
TUF ICe
Thermal Radar 2
TUF alkatrészek
Kivitel ATX mATX