2023.10.23.

Bemutatkozott az MSI Vigor GK41 mechanikus billentyűzet

A teljes kiosztású klaviatúrát az alsó polcra szánja a gyártó.
 

A mechanikus gamer billentyűzetek régóta nem csak a prémium kategóriában vannak jelen, hiszen a legtöbb gyártó régen felismerte már, hogy az olcsóbb darabokra éppúgy van kereslet mint a méregdrága társaikra. Közéjük tartozik az MSI is, amely most egy ilyen újdonságról rántotta le a leplet.

 

Az újdonság a Vigor termékcsalád új tagja, a GK41. Ez egy teljes kiosztású, vagyis numerikus billentyűzettel is megtoldott klaviatúra, amely Kailh Red kapcsolókat kapott. Ezek 4mm-es utat járnak be, és 1,9 mm-en aktiválódnak. A lenyomáshoz 50gf erőre van szükség. Az eszköz támogatja a 6KRO és az NKRO módokat is. Természetesen nem hiányzik az RGB háttérvilágítás sem, ezúttal hat fix szín variálható tíz zónára bontva. Ezeket direkt is vezérelhetjük, de az MSI Center szoftveren keresztül is ki-bekapcsolhatók. A billentyűzet három profil tárolására alkalmas.

Az MSI a GK41-ből egy különleges változatot is tervezett, amely a Dusk fantázianevet kapta. Ennek alapja ugyanaz mint a sima kiadásé, csak épp néhány extrával megfűszerezték. Az RGB-világítás itt már nem tíz zónára, hanem gombokra osztva programozható. Illetve a billentyűzet két oldalára is került egy-egy RGB-csík. Szintén a megjelenés felrázását célozza, hogy bizonyos gyakran használt billentyűk kupakját feketéről szürkére és pirosra cserélték.

 

Az MSI a Vigor GK41-et és annak Dusk változatát is alapvetően az olcsóbb szegmensbe szánta. Egyelőre hivatalos információ nincs az európai árazásról vagy megjelenésről, de Ázsiában már piacra dobták és az ottani árazás alapján nagyjából 17-22 ezer forint körüli árról beszélhetünk.