2023.04.28.

Így néz ki Unreal Engine 5-ön a Layers of Fear

Döbbenetesen élethű lesz a horror kalandjáték.
 

Idén nyáron újra elmerülhetünk egy őrült festő elméjében, ugyanis megjelenik a Layers of Fear remake-je. A The Bloober Team évek óta dolgozik eddigi legnagyobb sikerjátéka, a Layers of Fear teljesen újra elkészített változatán, amely már az Unreal Engine 5-re támaszkodik. Meg is mutatták egy trailerben, hogy mennyit fejlődött.

 

A Layers of Fear egy első percétől az utolsóig feszült horror kalandjáték, amely eddig két epizódot ért meg. A most készülő felújított kiadás mindkettőt magába foglalja azok összes DLC-jével. Emellett egy vadonatúj fejezetet is kapunk The Final Note címmel, amely az első játék eseményeit helyezi más szemszögbe.
 


Ami az előzetest illeti, elsősorban az UE5 képességeit mutatja be. A játéktér dinamikus bevilágításáért a Lumen rendszer felel, amely szinte már teljesen valóságos fény-árnyék effekteket hoz létre. A részecskék fizikájáért a Niagara felelős, ez még élethűbb füstöt és port képes a képernyőre varázsolni. Ezeken túl kapunk ray tracinget, 4K-s felbontást és HDR-támogatást is.

 

A Layers of Fear PC mellett PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is el fog készülni. Egyelőre pontos megjelenési dátum nincs, csak azt tudni, hogy valamikor júniusban jelenik meg.