2024.02.14.

Mutatós mini-tornyot mutatott be a Zalman

A P10 névre keresztelt újdonság a transzparencia jegyében született meg.
 

A Zalman igencsak jó névnek számít, ha számítógépházakról van szó. A gyártó egyik erőssége, hogy vagány, praktikus és elegáns házakat egyaránt megtalálunk a termékpalettájukon. Az egyik újdonságuk, a Zalman P10 épp a legutóbbi kategóriába sorolható.

 

A Zalman P10 egy Micro-ATX mini-torony számítógépház, amely fekete és fehér változatban egyaránt kapható. A ház legfeltűnőbb dizájneleme a pillér nélküli bal első sarka, ahol a front- és a bal oldali edzett üveg panelek találkoznak, így nagyvonalú belátást kapunk a számítógép belsejébe. A ház belsejében vízszintesen elválasztott elrendezést találunk, ahol az alsó rész csak a jobb panel eltávolításával érhető el, amely nagyrészt perforált a jó légáramlás érdekében. A bal- és az előoldalon ez a rész teljesen el van zárva, de van néhány oldalra néző nyílás a passzív szellőzéshez a tápegység rekeszéhez.
 


Az alaplap rekeszében a Zalman P10 akár 382 mm-es videokártyákat és 173 mm-es CPU hűtőket is befogad. Öt bővítőhely és egy grafikus kártya megerősítés található, amely a grafikus kártya vastagságához igazítható. A tárolási lehetőségek közé tartozik egy 3,5 hüvelykes rekesz és egy további 2,5 hüvelykes tartó. A szellőzési lehetőségeket három 120 mm-es vagy két 140 mm-es ventilátor gazdagíthatja a ház tetején, illetve két120 mm-es a fenéken; és egy 120 mm-es a hátulján.

 

A Zalman P10 egy ízléses és funkcionális ház, amely tökéletes választás a Micro-ATX rendszerekhez. Azt egyelőre nem tudni, hogy a gyártó milyen árcédulát tervez ráragasztani.