2024.02.17.

Nagy, gyors és görbe az MSI új gamer monitorja

A MAG345CQR megkövetel néhány kompromisszumot, de így is kiváló vétel lehet sokak számára.
 

Az MSI alaplapjai és videokártyái mellett többek közt monitorjaival is kitűnik a piacon. Itt is kínálnak eszközöket mind irodai, mind professzionális és természetesen gamer-hobbi vonalon is. Utóbbi termékpalettát erősítik most meg az új MAG345CQR monitorral, amely felveszi a versenyt a riválisok termékeivel.

 

A monitor 34 hüvelykes képátlóval, 21:9-es képaránnyal és 3440x1440 felbontással, 180 Hz-es képfrissítési sebességgel, hozzá FreeSync Premium Pro technológiával és széles színtérrel rendelkezik. A kijelzőt 1000R ívben meghajlították. A VA panel magas kontrasztot, mély feketéket és élénk színeket biztosít. A színhűség nem tökéletes, de a monitor rendelkezik egy beépített színhangoló funkcióval, amellyel javítható. A monitor támogatja a HDR-t, de csak 400 nites fényerővel rendelkezik, így nem nyújt olyan látványos hatást, mint a magasabb szintű HDR monitorok.
 


A monitor kialakítása elegáns és masszív. A keret vékony, így a képernyő szinte élvonalasnak tűnik. A talp fémből készült, és lehetővé teszi a magasság, a dőlés és a forgatás beállítását. A monitor hátulján RGB világítás található, amelyet a Gaming OSD szoftverrel lehet testreszabni. A hátoldalon egy DisplayPort 1.4, két HDMI 2.0b, egy USB-C, két USB-A és egy audio kimenet található.

 

Az MSI MAG345CQG remek választás azoknak a játékosoknak, akik egy nagy, ívelt, ultraszéles és gyors monitorra vágynak. A monitor ár-érték aránya jó, és sok olyan funkcióval rendelkezik, amelyek növelik a játékélményt. A gyártó meg is kéri az árát, bár a nagyjából 170 ezer forint ezen a szinten nem számít kimagaslónak.