2023.10.24.

Átlátszó billentyűzet a nerdytectől

A Cykey egy RGB-s mechanikus TKL billentyűzet, amely napokon belül landol a boltokban.
 

A nerdytec neve talán még nem cseng sokaknak ismerősen, de érdemes lehet odafigyelni a német gyártóra, akik napokon belül egy érdekes billentyűzettel jelentkeznek majd. Az újdonság a Cykey fantázianevet kapta és elsősorban a játékosokat fogja célozni.

 

A gyártó a Cykey-jel kapcsolatban több fontos dolgot emelt ki. Az első, hogy Gateron G Pro 3.0 Yellow hotswap-kapcsolókat kap, amelyek 4mm-es úton mozognak. Az aktivációs pont 2mm-en van, a lenyomáshoz pedig 50gF erőre van szükség. A dupla fröccsöntésű kupakok alatt egy áttetsző házat találunk, amely egyedi megjelenést kölcsönöz a klaviatúrának.
 


Érdekes megoldás, hogy a jobb felső sarokban található multifunkciós görgő áthelyezhető, az alatta található három billentyű bármelyikével helyet cserélhet. Az egyébként alapvetően visszafogott designt a húsz effektet tudó RGB-világítás dobja még fel. A billentyűzet 1000Hz-es polling rate-tel kommunikál a mellékelt USB-C kábelen keresztül.

 

A nerdytec újdonsága, a Cykey a tervek szerint október végén kerül a boltokba. Egyelőre csak a német kiosztásról lehet hallani, nem tudni, hogy készül-e belőle másik változat. Mivel az eszköz könnyen átkapcsolható a Windows és MacOS módok között, a dobozban az utóbbihoz tartozó billentyűkupakokat is megtaláljuk. A Cykey várhatóan 130 eurós áron kerül forgalomba.