Dotcomp 1048 Budapest, Tenkefürdő u 5.
(bejárat a Székelyszenttamás utca felől)
Telefon: 06-1/273-2424
Fax: 06-1/273-2429

iEAST SoundStream M20 hálózati zenelejátszó

<iEAST SoundStream M20 hálózati zenelejátszó

Gyári cikkszám:M20

Árukód:tar-it-M20

Garanciaidő:1 év

Specifikáció

LAN
10/100
Wifi
802.11 b/g/n
Csatlakozó
3.5 mm jack
Szélesség
79 mm
Mélység
79 mm
Magasság
21 mm
Tömeg
155 g

Részletes leírás

Tulajdonságok:

A kompakt méretű SoundStream lejátszó akár wifi-n keresztül, akár egy ethernet-kábel csatlakoztatásával könnyedén illeszthető számítógép-hálózatunkba. Analóg kimenetére fejhallgató és erősítő vagy aktív hangfal is csatlakoztatható, de optikai digitális kimenettel is rendelkezik külső DAC vagy digitális erősítő felé. 

A SoundStream-ben a digitális jelek analóggá alakítása érdekében egy prémium kategóriájú ESS Sabre ES9023 digitál-analóg konverterre esett a választás. Ez a DAC akár 24-bites, 192 kHz-es adatfeldolgozásra is képes, 112 dB-es dinamikatartományt biztosítva. Ha nincs az adott helyiségben se vezetékes, se vezeték nélküli hálózatunk, akkor az M20 saját maga által létrehozott wifi-hálózathoz tudjuk közvetlenül csaltakoztatni telefonunkat vagy tabletünket (de akár számítógépünket is), amelyről lejátszhatjuk a rajta tárolt zenefájlokat. Ilyenkor persze le kell mondanunk az internetes zenei tartalmakról és hálózatunkon elérhető zeneforrásokról (pl. NAS DLNA-szerverrel), ezért routerünkhöz érdemes csaltakoznunk ezzel a lejátszóval is. 

Az ingyenes iEAST Play távvezérlő alkalmazás elérhető Android és iOS rendszerekre is, macOS-t futtató számítógépekről pedig az SoundStream-re mint Airplay lejátszóra streamelhető a zene pl. az iTunes programból. Mivel azonban valamennyi iEAST lejátszó szabványos úgynevezett DLNA Media Renderer és Airplay lejátszó eszköz is, így számtalan más alkalmazásból (pl. Synology DS audio és Audio Station, BubbleUPnP, stb.) is tökéletesen vezérelhetjük őket, tetszés szerint.  

Azon iEAST modelleken, amelyeken USB-bemenet vagy SD-kártyaolvasó is van, az alkalmazáson keresztül az ide csatlakoztatott tárhelyeken lévő zenék is elérhetőek, illetve ha van analóg bemenet, akkor arra is válthatunk a programban. Az analóg forrásból érkező, a lejátszónk által digitalizált zene a rendszerünk többi iEAST lejátszójára is tovább streamelhető. Saját lejátszási listákat hozhatunk létre és menthetünk el (bár az ilyen listákba jelenleg még nem vehetők fel DLNA-n keresztül elért zeneszámok), tetszés szerint. Az adott lejátszó 6 memóriahelyéhez (Preset) online szolgáltatásokat (pl. Spotify, egy adott webrádió, stb.) menthetünk el, és akár a távvezérlő adott gomjábal (ha van a lejátszónkhoz infra távvezérlő) is indíthatjuk őket. Az iEAST Play eszközlistájában egyszerűen rendezhetjük csoportba lejátszóinkat, vagy épp bonthatjuk fel a meglévő csoportokat, csak egymásra kell őket húznunk, illetve szét kell választanunk őket. A csoportosított lejátszók szinkronban szólnak, hangerejük egyesével beállítható, és utólag közösen is szabályozható arányosan. Egyetlen gombnyomásra az összes lejátszás (minden lejátszónkon a hálózatban) szüneteltethető (pl. ha becsengetett hozzánk valaki) és elindítható. Valamennyi lejátszónk tetszés szerint átnevezhető, hogy később már ránézésre is könnyen kiválaszthassuk pl. a hálószobában működőt. Az alkalmazás által elérhető lejátszókról számos információ is kiolvasható az appban, mint pl. a wifi-térerő, MAC Address vagy éppen az aktuális firmware verziója. A firmware automatikusan, online frissíthető a lejátszókon. Minden lejátszónkra – vagy lejátszócsoportra – külön-külön beállítható elalvásidőzítés (10, 20, 30, 60 vagy 90 perc), illetve ébresztő óra funkciónk is van. A hét bármely napjának bármely időpontja percre pontosan kiválasztható (természtesen több is, nem csak egy ébresztést adhatnuk meg), hogy milyen hangerővel és milyen zene (egy kedvencként elmentett, egy lejátszási lista vagy a 6 memóriahely egyikére elmentett online szolgáltatás – pl. webrádió) szólaljon meg. Synology NAS tulajdonosok – ha nincs szükségük a szinkronizált lejátszásra – az Audio Station (és DS audio) alkalmazásokon keresztül is tökéletesen vezérelhetik az iEAST lejátszókat, sok szempontól még kényelmesebben is, mint az iEAST Play-en keresztül. Az iEAST lejátszók saját wifi-hálózata nem csak a közvetlen csatlakozásban és a beüzemelésben segít, de access pointként is használhatóvá teszi a készüléket. Ha ethernet csatlakozóján vagy wifin keresztül csatlakozik otthoni hálózatunkhoz, a saját wifi-je eközben is működik, és azon keresztül is megosztja az internetkapcsolatot, illetve elérhetővé teszi saját hálózatunk eszközeit. Tehát egy újabb wifi-hálózattal gazdagodhat az otthoni rendszer.

  • ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
  • 3,5 mm-es sztereó jack-aljzat fejhallgató vagy analóg jelet fogadó erősítő, aktív hangszóró számára (jack-RCA kábel tartozék)
  • Optikai digitális hangkimenet
  • MicroUSB aljzat mint tápbemenet (5V/1A)
  • WPS-gomb
  • POWER gomb
  • Ethernet-csatlakozás: 10/100 Mbit
  • Wifi-csatlakozás: 802.11b/g/n, WPA, WPA2, WPA2 mixed, WPS-támogatással
  • Saját wifi-hálózat: 802.11n, SOUNDSTREAM_xxxx SSID-vel, access point funkcióval