2022.05.19.

2024-ben folytatást kap a Greedfall

A Spiders stúdió már dolgozik a Greedfall 2: The Dying Worldön.
 

2019-ben jelent meg a francia Spiders stúdió legutóbbi játéka, amely mindenképpen a csapat jobban sikerült alkotásai közé tartozott. Egy távoli szigeten játszódott, ahol a varázslat is a mindennapok része, de a népet egy titokzatos kór tizedeli. A stúdió jelenleg a Steelrising utolsó simításait végzi, viszont már most elkezdődött egy új projekt is.

 

Ez pedig a Greedfall 2: The Dying World, amely megkapta első előzetesét is. A játék egy előzménysztori lesz, amely három évvel az első rész eseményei előtt fog játszódni. A főszereplő pedig a sziget egyelőre név nélküli őslakosa, akit akarata ellenére, erőszakkal hurcoltak el a szigetről. A cél a szabadság visszanyerése lesz.
 


A játékmenetről egyelőre kevés részlet ismert, de a fejlesztők azt ígérik, hogy mindent megtartanak az első részből, ami abban jól működött. Ami pedig kevésbé, azon javítani fognak. Itt példaként a harcrendszert hozták fel, amely sokkal taktikusabb lesz. Visszatér viszont a szövetségesek és ellenségek rendszere, a játékban szinte bármely NPC bármelyikké válhat, ez rajtunk és tetteinken múlik.

 

A Greedfall 2: The Dying World fejlesztése még csak most kezdődött el, szóval jó ideig még nem számíthatunk a megjelenésére. A fejlesztők számítása szerint a premierre leghamarabb is csak valamikor 2024-ben készülhetünk. Ekkor PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re jelenhet meg.