2021.06.16.

A Bethesda E3-as bejelentései

Megmutatta magát végre a STALKER 2 és a Starfield is.
 

Miután a Microsoft felvásárolta, a Bethesda közös bemutatót szervezett az E3 alkalmából. Így a végül összesen harminc játékot számláló prezentáción a Bethesda játékai is jelen voltak, köztük néhány érdekes bejelentéssel.
 


Bár nem kifejezetten a kiadó alá tartozik, mégis itt mutatkozott be a nagyközönség előtt a GSC Gameworld sok-sok éve készülő játéka, a STALKER 2. Ebben a csernobili lezárt zónába merészkedhetünk majd be, ahol az évtizedek során rengeteg különös esemény történt, természeti anomáliák keletkeztek és mutáns szörnyek lakták be a környéket. Ide lopakodunk be, hogy értékes kincsek után kutassunk. A rajongók nagyon régóta várják már a játékot, amely végre megmutatta magát. Sőt, még pontos premierdátumot is kapott, amely szerint 2022. április 28-án fog debütálni PC-n és Xbox Series X-en.
 


A Starfield viszont már egy ízig-vérig Bethesda projekt. Olyannyira, hogy a fejlesztők elmondása szerint az alapötlet már 25 évvel ezelőtt megszületett, azóta finomították, de egészen mostanáig a technológia nem volt elég fejlett, hogy játékot készítsenek belőle. Most viszont eljött az idő, viszont ettől függetlenül még kifejezetten sokat kell rá várnunk. Az E3-as előzetesből ugyanis kiderült, hogy a sci-fi kaland-szerepjáték csak 2022 novemberében fog megjelenni, vagyis még minimum másfél év hátra van addig.
 


Készül a The Outer World 2! Az első rész szép sikert aratott 2019 őszén, így nem volt kérdés, hogy az Obsidian Entertainment belevágjon a folytatásba. Az első előzetes alapján ez legalább annyira szatirikus lesz mint az előd, ami remek humort ígér. A játékmenet valószínűleg nem sokat fog változni, legfeljebb a grafika lesz még pofásabb. Egyelőre nem tudni, hogy mikor és mely platformokra fog megjelenni.