2019.01.29.

A Farming Simulator is beszáll az esportba

A Farming Simulator 19-ben csaphatunk majd össze a többi játékossal a Farming Simulator League keretein belül.

A GIANTS Software kétségtelenül napjaink egyik legnépszerűbb sorozatát készíti el évről évre. Ez a Farming Simulator, amely egyik évben csak hordozható eszközökön, a másikban pedig PC-n és nagy konzolokon teszi tiszteletét. Most épp az utóbbi a soros, a Farming Simulato 19 tavaly novemberben jelent meg.
 


A stúdió már egy ideje kísérletezik a kompetitív többjátékos móddal a játékban, ám idén magasabb fokozatra kapcsolnak, és egyenesen az esport-világ közepét célozzák meg. Bár elsőre talán furcsa lehet, de a Farming Simulator League nagyon is komoly projekt, amely idén rajtol el.

 

A Farming Simulator League pontos részleteit egyelőre nem fedték fel, de az biztos, hogy összesen tíz európai tornát foglal majd magába. Ezek közül néhányat jelentős videojátékos eseményeken rendeznek meg, így számíthatunk egy-egy fordulóra a gamescom vagy a Paris Games Week alkalmából is. A tornákon résztvevő csapatok pontokat gyűjtenek, valamint kisebb pénznyereményeket is meg lehet kaparintani. Végül a legtöbb pontot gyűjtő csapatok jutnak be a FarmCon 2020 rendezvényen megtartandó nagy döntőbe. Aki ezt megnyeri, megkapja a Farming Simulator Champion címet, valamint a hozzá járó 100 000 eurós fődíjat is.
 


A versenyszabályzatról, valamint a liga további részleteiről az ígéretek szerint a közeljövőben többet is elárulnak majd a készítők. Addig is lehet gyakorolni a Farming Simulator 19-cel PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on egyaránt.