2021.06.15.

A Microsoft E3-as bejelentései

Készül az új Forza Horizon, a Plage Tale Requiem és a Redfall is, dátumot kapott az Age of Empires IV.
 

A Microsoft ez év elején vásárolta fel a Bethesdát, így a két kiadó közös E3-as prezentációt tartott. Ezek közül most a kifejezetten a Microsoft fontosabb bejelentéseit vesszük górcső alá. Több újdonságról is lerántották a leplet.

A sort kezdjük is mindjárt sokak kedvenc autós sorozatával, ugyanis készül a Forza Horizon 5. A fejlesztő Playground Games nem kevesebbet ígér, mint Mexikó számos ismert helyszínének pontos másolatát. Ehhez 12K-s felételeket használtak, hogy tényleg a lehető legrészletesebben adják vissza a játékban a terepet. Hatalmas nyílt világot kapunk, ahol bárhol bárkivel versenyezhetünk a legmenőbb luxusautókkal. Kapunk egyfajta battle royale módot is Eliminator címmel. A játék a tervek szerint november 9-én érkezik meg Xbox Series X-re.

A Plague Tale: Innocent egy nagyon jól sikerült akció-kalandjáték volt az Asobo Studiostól, amely jövőre folytatást kap. A Plague Tale Requiemről egyelőre nem sokat tudni, de a jelek szerint visszatérnek az első rész főhősei. A játék valamikor 2022-ben fog megjelenni PC-re és Xbox Series X-re.

Érdekes vámpíros játéknak ígérkezik a Redfall, amely az Arkane Studiosnál készül. Egy nyílt világú kooperatív FPS-ről van szó, amelyben egy vámpírok által megszállt szigetet kell felszabadítanunk egy maroknyi túlélőből álló csapat élén. A játékot egyedül vagy kooperatív módban is teljesíteni lehet majd. A premierre 2022 nyarán lehet számítani, ekkor PC-re és Xbox Series X-re jelenik majd meg.

Új előzetest kapott a régóta készülő Halo Infinite is. Ebben megismerhetjük Master Chief új, MI-partnerét, aki a korábbi részekben megismert Cortana utódja lesz. Emellett az új előzetes sokkal inkább a multiplayer módra fókuszál. A játék továbbra sem rendelkezik megjelenés dátummal, de elvileg még idén számíthatunk rá PC-n, Xbox Series X-en és Xbox One-on.

Végül, de nem utolsósorba egy nagyon régóta várt játék is jelen volt a show-n. Ez az Age of Empires IV, amely a több évtizedes múltra visszatekintő stratégiai sorozat legújabb felvonása lesz. A játék új előzetest kapott, amelyből végre az is kiderült, hogy idén ősszel, október 28-án fog megjelenni kizárólag PC-re.