2021.06.29.

A The Sims legkomolyabb kihívója lehet az AlterLife

Az első előzetes és képek alapján ebből még valami nagyon komoly is kisülhet.
 

A The Sims egy időben az egyik leghíresebb és legnépszerűbb játéknak számított, ám az EA kapzsisága megpecsételte a sorsát. A franchise eddig négy számozott epizódot ért meg 2000-es premierje óta, ám általában mindegyik rész tök ugyanazt kínálta mint elődei, egy picit részletese grafikával. A legnagyobb gondot pedig kezdettől fogva az jelentette, hogy az előző rész mindig kapott ezerhuszonhárom (többnyire fizetős) DLC-t és kiegészítőt, majd jött a sokkal szebb új felvonás totál lecsupaszított tartalommal. Hogy aztán mindig mindent mindenki újból megvehessen hozzá.

Érdekes módon, bármekkora sikert is aratott a The Sims, igazán sosem volt kihívója. Most viszont akadhat egy, legalábbis készülőben van az AlterLife, amely az első videója alapján bizony nagyon ígéretesen fest. Nem csak grafika terén, de a játékmenet is jól mutat.




Az AlterLife a VGG Studio műhelyében készül. A játékban természetesen virtuális alteregónk megalkotásával kezdődik minden, ezt a video alapján a legapróbb pórusokig bezárólag meg lehet majd tenni. A külcsín mellett a személyiség megteremtése is fontos részlet lesz. Ha virtuális énünk megszületett, kap egy kis indulótőkét is, amiből lakást vagy házat vehet magának. És innentől jöhet az álomélet, amit magunknak is mindig szerettünk volna. A fejlesztők ígérete szerint a lehetőségek tárháza, ha nem is végtelen, de igen bőséges lesz. Bármi lehet karakterünkből az unalmas háztartásbelitől a rocksztárig.

Sokan a leginkább a The Sims háztervező és lakberendező részét szeretik a legjobban. Az AfterLife e téren is igen jól mutat, legalábbis az előzetes alapján. Nem csak előre gyártott bútorokkal rendezhetjük be otthonunkat, de minden elem testreszabható is lesz. Olyan részleteket is megválaszthatunk, hogy milyen párnát és hova helyezzünk a kanapéra. Gamer monitor a szobába? Milyen méretben és milyen ívű képernyőhajlítással?

Az AfterLife PC-re készül, de egyelőre a fejlesztők nem árulták el, hogy mikor jelenhet meg.