2021.07.21.

A Tom Clancy’s XDefiant a Ubisoft új játéka

Az akciójáték teljesen ingyenes lesz, a többi Tom Clancy játék adja hozzá a tartalmat.
 

A Ubisoft néhány hónappal ezelőtt már beszélt róla, hogy alaposan újra strukturálják az üzleti modelljüket. Ennek eredményeként a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak majd az ingyenes játékok is, de természetesen nem fordulnak el az AAA-kategóriás fejlesztésektől sem.

 

A kiadó legújabb bejelentése is ezt támasztja alá, a Tom Clancy?s XDefiant ugyanis egy ingyenes akciójáték lesz. Történetről nem is igazán lehet érdemben beszélni, mivel a hangsúly a multiplayer mókán van. Lényegében egy aréna shooterről van szó, amelynek érdekességét a tartalom adhatja.
 


Ugyanis a játékban szereplő karaktereket és helyszíneket mind más Tom Clancy játékok kölcsönzik. A tank karakterosztály a Ghost Reconból, a Echelon a Splinter Cellből, a Outcast és Cleaner osztályok pedig a The Divisionből lehetnek ismerősek. A helyszínek pedig szinte e játékokban szerepeltek korábban. A játékosok minden hat a hat elleni összecsapás elején maguk választhatnak osztályt, valamint karakterükhöz egyedi képességeket és fegyvereket is. Utóbbihoz mindenféle kiegészítő is választható lesz.

 

A Tom Clancy?s XDefiant teljesen ingyenes lesz, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenhet meg. A francia kiadó mindenesetre jelezte, hogy a következő hónapokban több tesztelési lehetőséget is terveznek. A játék PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, illetve Xbox One-ra és Series X-re készül.