2022.03.28.

Akár vezeték nélkül is használhatjuk az ASUS új hordozható monitorját

Az eszköz támogatja a Miracast és az AirPlay rendszereket, így szinte bármilyen eszközzel csatlakozhatunk rá.
 

A hordozható monitorok piaca még nem feltétlenül túl tágas, de azért itt is illik valami érdekességet felmutatni, ha valaki ki akar tűnni a mezőnyből. Az ASUS gondolt is erre, ezért a korábban bejelentett, de csak a napokban a boltok polcaira került újdonságuk, az ASUS MB16 AWP fel tud mutatni valamit, amit mások nem nagyon.

 

Ez pedig a vezeték nélküli használat lehetősége. Amellett, hogy USB-C csatlakozón vagy HDMI-n is használhatjuk a klasszikus módon, arra is van mód, hogy eszközünket wifin keresztül kössük össze a monitorral. Ebben a Miracast és az AiPlay rendszerek is segítenek, így akár Windowst, Mac OS-t, Androidot vagy iOS-t használó eszközzel is gond nélkül használható a kijelző.
 


A ZenScreen Go fantázianévre keresztelt monitor 15,6 hüvelykes, vagyis a standard laptop méretet kínálja. IPS panelt kapott, amelynek felbontása 1920*1080 pixel, ezt 60 Hz-en frissíti. A hordozhatóság jegyében a monitor mindössze 1 kg-ot nyom és egy kihajtható lap támaszként is funkcionál.

 

Az ASUS 7800 mAh-s akkumulátort épített be, ami HDMI használata mellett nagyjából 3,5 órás üzemidőt biztosít. Kapunk gyroscope-ot is, így az eszköz képes érzékelni a forgatást is. A gyártó nagyjából 510 eurós ajánlott fogyasztói árat kér az újdonságért.