2022.05.18.

Alacsony profilú mechanikus billentyűzetet villantott a Cougar

A Luxlim 20mm-es magasságával és ebből fakadó rövidebb aktiválási útjával még gyorsabb lehet hagyományos társainál.
 

A Cougar új gamer billentyűzetet villantott. A Luxlim mechanikus, mint a társai, többféle kapcsolóval is választható, mint a társai és nem hiányzik belőle az RGB-világítás sem, ahogy a társaiból sem. Amiben viszont más, mint a társai, hogy ez alacsony profilú.

 

Gamer billentyűzeteknél egyáltalán nem elterjedt az alacsony profil, a legtöbb ilyen termék általában a klasszikus billentyűmagassággal rendelkezik. Viszont a Cougar Luxlim mindössze 20mm, vagyis 2cm magas. Ennek pedig több előnye is van.
 



Egyfelől a gépelési élmény sokkal jobb, de ez egy gamer termék esetében másodlagos tényező. Másfelől viszont az alacsony profilból fakadóan a lenyomási út és az aktiválási pont is alacsonyabb lett, vagyis a billentyűzet sokkal gyorsabb bevitelt biztosít. A billentyűk mindössze 3 mm-es utat tesznek meg, a kapcsolási pont pedig 1,7mm-nél van. A vásárlók piros és kék kapcsolók közül választhatnak, előbbi a lineáris és halk változat, utóbbi a taktilis, hangos.

 

 

A Cougar Luxlimből nem hiányzik az RGB-világítás sem, amely nem csak a billentyűk alatt, de a billentyűzet pereme mentén is végigfut. Azt egyelőre nem tudni, hogy az újdonság pontosan mikor kerülhet a boltok polcaira, ahogyan az ajánlott fogyasztói ár sem ismert jelenleg.