2023.08.23.

Alan Wake is bemutatkozott az Alan Wake 2 új előzetesében

A gamescomon a játék főhőse és az őt rabságban tartó Dark Place is megmutatta magát.
 

A gamescom tegnap esti nyitóeseményének záró játéka a Remedy Entertainmentnél készülő Alan Wake 2 volt, amelyre a rajongók már tizenhárom éve várnak. A stúdió egy vadonatúj előzetessel készült a show-ra, amelynek főhőse ezúttal már tényleg Alan Wake volt.

 

A sztori egyenes folytatása lesz a 2010-ben megjelent első résznek. Alan Wake akkor a Dark Place, egy rémálomszerű párhuzamos világ foglyává vált, ahonnan a feleségét mentette ki. Tizenhárom éve próbál kijutni a világból, amely folyton változik, méghozzá az ő elméje szerint.
 


Mivel Alan Wake New Yorkból származik, így a Dark Place is New York egy sötét, baljós iterációja lesz. Az új előzetesben valóban egy rémálomszerű világot láthatunk, amelyben a sötétség az úr. Ahogy az első részben, úgy most is fontos szerepe lesz a zseblámpának, mivel a fény az egyetlen, ami kárt tehet e világ lakóiban.

 

Az Alan Wake 2 az idei ősz egyik legnagyobb durranásának ígérkezik. A játékot PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is kifogják adni. Ha nem jön közbe semmi, akkor a premier október 27-én lesz.