2023.08.09.

Alsó polcra érkezett a HTC Wildfire E Star

Az okostelefon visszafogott tudással érkezik, de így is belefért pár prémium szolgáltatás.
 

A HTC régóta nem annyira meghatározó szereplője az okostelefonok piacának, mint szeretné, de azért töretlenül jelen van rajta. Igyekeznek is minél szélesebb vásárlói réteget kiszolgálni készülékeikkel, beleértve az alacsonyabb elvárásokkal és vékonyabb pénztárcával rendelkezőket is. Őket célozhatja a HTC Wildfire E Star is.

 

Az abszolút alsópolcos készülék lelke egy Unisoc SC9832E chip, amely mellé 2 GB memóriát pakoltak a mérnökök. A grafikus feladatokat egy Mal-T820 MP1 GPU látja el. A készülék 16 GB tárhellyel rendelkezik, ezt microSDXC kártyával tovább lehet bővíteni. A 6,52 hüvelykes IPS panel felbontása 720*1600 pixel.
 


Ennek tetején egy régies notchon csücsül az 5 megapixeles szelfikamera. A hátoldalon pedig egy 8 megapixeles kamerának szorítottak helyet a bal felső sarokban. Az eszköz tehát ilyen téren sem kínál semmi extrát, cserébe viszont belefért egy ujjlenyomatolvasó, ami azért ebben a kategóriában ritkaságnak számít.

 

A HTC Wildfire Star E 3000 mAh-s akkumulátorral érkezik. Azt a gyártó egyelőre nem árulta el, hogy milyen árcédulával küldi a boltokba a készüléket, de vélhetően igen alacsonyan tartják majd az árát. Hogy Európában is elérhető lesz-e, szintén kérdéses.