Kategóriák
2019.11.05.

AMD és Nvidia technológiákat is támogat az AORUS AD27QD monitor

A nem túl olcsó kijelző a Free-Sync és a G-Sync technológiákkal is rendelkezik.


Manapság főleg videojátékos körökben már monitort választani sem olyan egyszerű mutatvány, mint néhány éve volt. Nem elég csak az olyan részletekre odafigyelni, hogy mekkora felbontása van a kinézett monitornak, milyen gyors a válaszideje vagy épp hány HDMI port van a hátulján. Ma már az olyan adatokat is alaposan át kell nézni, hogy a monitor milyen képfrissítéssel rendelkezik, milyen panellel szerelték, illetve támogatja-e valamelyiket a rivális AMD és Nvidia képtöredezettség-mentesítő technológiái közül.

 

Mert bizony egyáltalán nem mindegy, hogy a monitorunk az AMD féle Free-Sync vagy az Nvidia féle G-Sync technológiát támogatja. Értelemszerűen ezt annak fényében kell megvizsgálnunk, hogy a PC-nkben milyen videokártya teljesít szolgálatot. A megoldás lényege, hogy a videokártya és a monitor szinkronizálják az előbbi által az utóbbira kiküldött képek sebességét, vagyis a monitor pontosan annyiszor frissíti a megjelenített képet másodpercenként, ahányszor a videokártya elküldi neki. És ha nem figyelünk oda erre, akkor könnyen belefuthatunk, hogy hiába támogatná az adott monitor valamelyik technológiát, ha mi épp az ellenkező oldalról választottunk videokártyát.
 


Nos, erre a dilemmára jelenthet megoldást az AORUS AD27QD, ami mindent tud, amit ma egy gamer monitortól elvárhatunk. Igazi érdekessége, hogy támogatja mindkét technológiát, vagyis teljesen mindegy, hogy AMD vagy Nvidia videokártyánk van, nem kell a képtöredezettségtől tartanunk.

 

Emellett nem marad ki a HDR-támogatás sem, az IPS panellel szerelt monitor így tökéletes színeket képes megjeleníteni. A képfrissítés sebességére sem lehet panasz, hiszen a 144Hz több, mint elegendő a kompetitív játékokhoz is. A g2g válaszidő pedig 1 ms.Az AORUS méretes kijelzője a fentieken túl egy sor olyan szoftveres funkcióval is rendelkezik, amely csak tovább javítják a komfortérzetünket. Kapunk Aim Stabilizer funkciót, a CPU és a GPU adatait kiíró dashboardot, fekete egyensúlyozó funkciót, valamint duálmikrofonos zajszűrő lehetőséget is. A picture in picture, valamint a picture by picture funkciók sem maradtak ki.

 

Mindezért azonban alaposan a zsebünkbe kell nyúlni, ugyanis az AORUS AS27QD 599 dolláros ajánlott fogyasztói áron szerezhető be.