2021.11.10.

AOC egérduó a gamer közösségnek

A GM530 semmi extrát nem tartogat, míg a GM510-et alaposan kilyuggatták.
 

Az AOC elsősorban monitorjaival van jelen a piacon, de gamer vonalon számos egyéb terméket is kínál a gyártó. Ezen belül különféle perifériaelemeket is találunk, közt billentyűzeteket, headseteket, monitorállványokat és persze egereket is találunk. Utóbbiak táborát most két újdonsággal bővítik.

 

Mindkét egér a játékosokat célozza, de igazán kiemelkedő, egyedi tulajdonsággal egyikük sem rendelkezik. Az AOC Gaming GM530 egy jobbkezeseknek készült egér, amelyben a gamer vonalat a hátul-alul futó RGB-csík jelzi. Az egér egy PixArt PMW3389 szenzorra támaszkodik, amely 16 000 DPI-ig skálázható több lépcsőben. A hét programozható billentyű közül a két fő gomb alatt Kailh kapcsolók lapulnak, amelyek a gyártó ígérete szerint 80 millió kattintásig gond nélkül teszik a dolgukat. A szenzor érzékenységét külön gombbal lehet változtatni.
 


A másik újdonság az AOC Gaming GM510, amely tudásában szinte megegyezik a GM530-cal. Ezen azonban nem hét, hanem hat programozható gombot találunk. A szenzor ebben is egy PixArt PMW3389, a gombok alatt pedig Kailh kapcsolókat találunk. Ami sokaknak mégis inkább érdekessé teheti a GM510-et, az a kilyuggatott egérház, amely a képek tanúsága szerint nem csak a kéz alatt, de az egér talpán is megfigyelhető. Ezzel a tervezők egészen 58 grammig tudták leszorítani az egér tömegét.

 

Az AOC mind a Gaming GM530-ért, mind a Gaming GM510-ért 44,90 eurót kér el. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor landolhatnak a hazai boltok polcain.