2023.04.19.

Aranylemezen a Diablo IV

A Blizzard legendás játékának negyedik része nyáron érkezik.
 

A Blizzard nevét a legtöbben három játékkal kötik össze: a World of Warcrafttal, a Starcrafttal és a Diablóval. Utóbbi franchise idén már a negyedik részéhez érkezik. A Diablo IV-et még 2019-ben jelentették be, mostanra pedig véget ért a fejlesztés.

 

A Diablo IV-ben harminc évvel a harmadik rész kiegészítőjének eseményei után térhetünk vissza Sanctuary világába. Az angyalok és démonok háborújában mindkét fél legyengült, így eljött Lilith, Mephisto lányának ideje, hogy kiterjessze hatalmát Sanctuaryra. Aki pedig szembeszegül vele, azt eltiporja.
 


A játékosok öt karakterosztály közül választhatnak majd: barbár, boszorkány, druida, tolvaj és nekromancer. Mindegyik egyedi képességekkel bír saját fejlődési fával, de a kinézetük nem lesz úgy megkötve mint az előző részekben. A harcok során most is használhatunk fegyvereket és varázslatokat egyaránt. A fegyverekre rúnákat is rakhatunk majd, hogy tovább növeljük az erejüket.

 

A Diablo IV a minap aranylemezre került, ami azt jelenti, hogy a fejlesztés érdemi része véget ért. Ez egyben azt is jelenti, hogy a június 6-i premier előtt sincsen már semmi akadály. Ekkor PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X-re és Xbox One-ra fog megjelenni.