05.20-án hétfőn a nagykereskedésünk zárva tart. Keddtől a megszokott időpontban várunk titeket!
2022.02.03.

Az ultránál is könnyebb egeret villantott az ASUS

Bemutatkozott a TUF Gaming M4 Air egér, amely belépett a mágikus 50 gramm alá.
 

Lassan, de biztosan haladunk abba az irányba, hogy az egerek elérjék egy átlagos darts tömegét. Ebbe az irányba tett most lépést az ASUS is, amikor bemutatta legújabb termékét, a TUF Gaming M4 Wireless továbbfejlesztett változatát, az M4 Airt.

 

Az egér a szokásos faragáson esett át, vagyis a testét megannyi apró háromszög alakú lyuk díszíti, ezzel sikerült a mérnököknek 50 gramm alá csökkenteni a tömegét. Az M4 Air így egészen pontosan 47 grammot nyom, amivel még az ultra könnyű egerek között is pehelysúlyúnak számít. Érdekesség, hogy a profi darts világában elérhető legnagyobb tömeg, az 50 gramm alá esett az egér, vagyis létezik olyan darts, amely már nehezebb nála. De azért az átlagos 21-25 grammos darts-tömeg még elég messze van...
 


Ami a belsőt illeti, egy PAW3335 szenzort kapunk, amely 16 000 DPI-ig több lépcsőben skálázható 400 IPS sebességgel és 40 G-s gyorsulás lekövetésével. Azt ugyan nem árulta el a gyártó, hogy a két fő gomb alatt milyen kapcsolók lapulnak, de azt igen, hogy ezek 60 millió kattintásig nem fognak hibázni. Az egéren mellettük további négy, vagyis összesen hat programozható billentyű van.

 

Az egeret antibakteriális bevonattal látták el, így emiatt sem kell aggódnia a felhasználóknak. Érdekesség még, hogy bár az egéren több a lyuk mint az anyag, mégis megkaphatta az IPX6 besorolást, mivel az elektronikát külön vízálló réteggel látták el. Az ASUS tehát elég magasra (vagy mélyre) helyezte a lécet. Az M4 Air ajánlott fogyasztói ára közepesnek mondható, nagyjából 55 eurót kérnek el érte.