Dotcomp csv és xml feedek/árlisták url változása! TOVÁBB
2024.05.31.

Befutott az alsópolcos Realme C63

A külcsínre sok figyelmet fordítottak a kasznin belül már visszafogott a tartalom.
 

A Realme lerántotta a leplet a kifejezetten alsó polcra tervezett új okostelefonjáról, a C63-ról. A gyártó olyan készüléket tervezett, amely árával lehet vonzó főleg azoknak, akiknek számít az időtállóság. Cserébe viszont a hardver terén kell kompromisszumot kötni.

 

A készülék egy Unisoc Tiger T612 chipre épül, amelyet Mali-G57 GPU-val és modelltől függően 6 vagy 8 GB memóriával támogatnak meg. A belső tárhely 128 vagy 256 GB lehet, ez microSDXC kártyával tovább bővíthető. A telefon 6,75 hüvelykes IPS LCD panelt kap, amelynek felbontása 720*1600 pixel, ezt 90Hz-en frissíti.
 


A 8 megapixeles szelfikamera notchon csücsül, a hátoldalon pedig egy kisebb szemfényvesztést találunk. Bár ránézésre két kamerát is kapunk egy vaku társaságában, ez valójában csak a látszat, a két lencse közül csak az egyik valódi, az 50 megapixeles, a másik csak a designt szolgálja, hiszen 2024-ben cikinek számít egy hátsó kamerával indulni.

 

A Realme a készüléket IPS54-es besorolású por és cseppállóra tervezte, a hátlap műbőrre emlékeztető bevonatot kapott a csúszásállóság jegyében. E mögött egy 5000 mAh-s akkumulátor lapul, amit 45W-tal lehet gyorstölteni. A gyártó egyelőre nem erősítette meg, hogy Európában is piacra dobja-e az újdonságot, amelynek ázsiai ára átszámolva nagyjából 50 ezer forintra rúg.