2022.01.13.

Belépőszinten támad az Oppo A36

Korosodó processzor, gyengécske kijelző és közepes kamerák jellemzik az olcsó készüléket.
 

Az Oppo a napokban mutatta be egyik újdonságát, amellyel ezúttal nem a felső kategória királyait kívánja megszorongatni, hanem inkább sokkal szélesebb réteget próbál meg elérni. Az Oppo A36 egy belépőszintű készülék, amely hétköznapi használathoz tökéletesen elegendő, de azért már korosodó hardvert kínál, de legalább olcsón.

 

Az Oppo A36 egy Qualcomm Snapdragon 680 SoC-re épül és mindössze egyetlen modell készül majd belőle. Ebben 8 GB memóriát kapunk (ami azért telefonos szinten nem rossz) és 256 GB belső tárhelyet, ami ráadásul microSDXC kártyával bővíthető is. A grafikus feladatokat egy Adreno 610 GPU látja el.
 


A 6,56 hüvelykes IPS panel felbontása 720*1612 pixel, amit 90Hz-en hajt meg. Ennek bal felső sarkába fúrták bele a 8 megapixeles szelfikamerát. A hátoldalon egy 13 megapixeles fő kamerát találunk, amelyet 2 megapixeles mélységérzékelővel támogattak meg.

 

Az Oppo A36 5000 mAh akkumulátort kap, ami valószínűleg tisztes üzemidőt fog kínálni. De a gyorstöltési lehetőségről le kell mondanunk. A gyártó a fekete és kék színben is kapható készülékért 220 eurót kér el.