2022.06.21.

Belépőszintre érkezik a Realme C30

Az okostelefon minden tekintetben visszafogott tudással bír, de cserébe nem is kell érte sokat fizetni.
 

A Realme új belépőszintű okostelefonról rántotta le a leplet a minap. A Realme C30 ennek megfelelően minden tekintetben visszafogott tulajdonságokkal bír, de cserébe az árazása is igen barátinak mondható. És bizonyára meg fogja találni azt a fogyasztóréteget, amelynek pontosan egy ilyen készülékre van szüksége.

 

A Realme C30 egy Unisoc Tiger T612 SoC köré épül, amely mellé Mali-G57 GPU és modelltől függően 2 vagy 3 GB memória társul. A fedélzeti tárolóhely 32 GB, de ezt microSDXC kártyával tovább lehet bővíteni. A készülék Android 11-et futtat Realme UI Go felülettel.
 


A 6,5 hüvelykes IPS LCD panel felbontása 720*1600 pixel, amihez 400 nit fényerő társul. Ennek tetején notch-on csücsül az 5 megapixeles szelfikamera. A hátoldalon sem találunk semmi extrát, mindössze egyetlen 8 megapixeles kamerát kapunk.

 

A gyártó 5000 mAh-s akkumulátorral szereli fel a készüléket, amely nem támogat gyorstöltést sem. Mindezért 90 eurót kérnek el. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Realme C30 hazánkban mikor kerülhet a boltok polcaira, de Indiában várhatóan erre még júniusban sor fog kerülni.