2022.05.12.

Bemutatkozott a Google Pixel 6a

A 6-os széria legolcsóbb készüléke sem szégyenkezhet képességeit tekintve.
 

Még tavaly ősszel debütált a Google Pixel 6 és különféle variánsai. A gyártó most, bő fél évvel később újabb taggal gyarapítja a családot, méghozzá a legkisebb testvérrel. Ez a Google Pixel 6a, amelyről most rántották le a leplet.

 

A Google Pixel 6a is a Google saját gyártású Tensor chipjére épül, amely a hatodik generációban debütált fél éve. Ehhez egy Mali-G78 MP20 GPU és 6 GB memória társul. A fedélzeti tárhely 128 GB, amit nem lehet bővíteni. A készülék 6,1 hüvelykes OLED panelt kapott, amelynek felbontása 1080*2400 pixel. Ezt csak 60Hz-en képes frissíteni, ami azért a hétköznapi felhasználáshoz bőven elegendő.
 


A képernyő tetején középre fúrták be a 8 megapixeles szelfikamerát. A hátoldalon a fő kamera 12 megapixel, mellé egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamera társul. A Pixel 6a valamivel kisebb akkumulátort kap mint társai, ez 4410 mAh-s, amit 18W-os gyorstöltéssel lehet megkínálni.

 

A Google az újdonságért éppúgy 430 eurót kér majd el, mint az előd Google Pixel 5a-ért. Bár a pontos megjelenési dátum nem ismert, de a tervek szerint a Google Pixel 6a valamikor a nyár derekán, vagyis júliusban kerülhet a boltok polcaira.