2024.02.23.

Bemutatkozott a Huawei Pocket 2, a gyártó legújabb összecsukható telefonja

A hardvert illetően vannak még kérdések, de a kijelzőt és a kamerát illetően nincsenek.
 

Amióta a Huawei kénytelen volt kiszállni a Google és az Android családjából, egészen új irányba ment el a kínai gyártó a piacon. Készülékei továbbra is csúcskategóriások, de Android helyett a saját fejlesztésű HarmonyOS fut rajtuk, ami nyugaton sokakat eltántoríthat a vásárlástól. De ettől függetlenül a gyártó készülékeire érdemes odafigyelni, mint például a most bemutatott Huawei Pocket 2-re is.

 

A legújabb összecsukható okostelefon kapcsán a gyártó egyelőre nem árulta el, hogy milyen SoC köré építette fel, azt viszont lehet tudni, hogy memóriából modelltől függően 12 vagy 16 GB van benne. Ehhez 256 vagy 512 GB belső tárhely jár, illetve elérhető lesz 1 TB-os változat is. Nano memóriakártyával pedig további 512 GB-tal lehet majd bővíteni a tárhelyet. A készülék dupla kijelzőt kap. A külső LTPO OLED panel 1,15 hüvelykes és 340*340 pixeles felbontású, az értesítések megjelenítésére tökéletes. A belső hajlítható LTPO OLED panel felbontása 1136*2690 pixel, ezt 120Hz-en frissíti.
 


A készülék hátoldalán 50 megapixeles fő kamerát, mellette 8 megapixeles telefotó (3*-os optikai zoommal), 12 megapixeles ultraszéles látószögű és 2 megapixeles ultraspektrum egység kap helyet. A kijelzőbe egy 10,7 megapixeles szelfikamerának jutott hely. A készülék minden szokásos funkciót kínál, beleértve az oldalra elhelyezett ujjlenyomatolvasót is.

 

A Huawei Pocket 2 4520 mAh-s akkumulátort kap, ezt vezetéken 66W-tal lehet megkínálni. De van 40W-os vezeték nélküli töltési opció, valamint vezetéken és vezeték nélkül is 5W-os visszatöltési funkció is. A Huawei régóta nem tartozik az olcsó gyártók közé, így a Pocket 2 esetében is vastagon fogott a ceruza: nagyjából 960 eurós áron lehet majd megvásárolni.