2023.07.31.

Bemutatkozott a Kensington Pro Fit Ergo TB550 trackball

A hanyattegér visszafogott designt kapott, az ára viszont nem visszafogott.
 

Az egerek piacán a Kensington nem feltétlenül cseng a legismerősebben, bár azt nem vitathatjuk el a gyártótól, hogy bőséges kínálattal várják a vásárlókat több termékkategóriában is. Igaz ez a trackballokra is, amelyekből eddig is több változatot kínáltak, de e kategória most egy újdonsággal bővült.

 

A jobb hüvelykujjra optimalizált Pro Fit Ergo TB550 háza első ránézésre kissé visszafogott designt kapott, de ez nem hátrány, hiszen elsősorban üzleti célokra kínálják, ott pedig a megjelenés másodlagos. Az ergonomikus kialakítás viszont annál fontosabb és e téren jól muzsikál a TB550.

Az egéren hét plusz két gomb kapott helyet, a kurzort pedig egy 34mm-es golyóval vezérelhetjük. Az ezt letapogató szenzor érzékenysége 800-1600 cpi között váltható több lépcsőben. Az adatátvitelt 2,4 GHz-es rádióadó vagy Bluetooth LE technológia látja el, de természetesen kábellel is használható. Így egyszerre akár három eszközzel is használhatjuk.

 

A Kensington már a boltok polcaira küldte az újdonságot. Az ajánlott fogyasztói ára 140 ausztrál dollár körül mozog, ami nagyjából 32 ezer forintnak megfelelő összeget jelent.