2023.05.19.

Bemutatkozott a Mortal Kombat 1

A NetherRealm Studios rebootolja a nagy múltú verekedős szériát.

A verekedős játékok egyik legnagyobb címe immár bő három évtizede a Mortal Kombat. A széria főleg a '90-es években alapozta meg hírnevét, az első három epizódja mind ugyanarra a sémára épült és hibátlanul működött. Ezt követően a negyedik rész nagyon félrement, majd jöttek hasonlóan sikertelen spin-offok. A NetherRealm Studios 2011-ben rebootolta a franchise-t, amely azóta újra tündököl.

 

A reboot óta további két fő epizód született, amelyek így egy trilógiát alkotnak. Nem csak a játékélmény, de a történet szempontjából is. A fejlesztők most úgy érezték, hogy ideje ismét új alapokra helyezni a franchise jövőjét, ezért bejelentették, hogy készül a Mortal Kombat 1, a sorozat újabb rebootja.
 


A fenti trailerben még játékmenetet nem láthatunk, de azt igen, hogy ismét a régi ismerős harcosok bukkannak fel benne: Raiden, Liu Kang, Kitana, Mileena, Kung Lao, Shang Tsung, Sub-Zero és persze Scorpion. A történetről egyelőre annyit tudni, hogy Liu Kang immár tűzistenként újrateremtette a világot és annak már ismert lakóit. De most egy új fenyegetés miatt az egykori riválisok kénytelenek lesznek összefogni.

 

A trailerből az is kiderült, hogy a játék egyvalamiben biztosan nem fogja rebootolni a franchise-t: a brutalitásban. Az a régi marad a kegyetlenül véres kivégzésekkel együtt. A Mortal Kombat 1 szeptember 19-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re, illetve Nintendo Switchre is.