2023.04.20.

Bemutatkozott a Razer Ornata V3 Tenkeyless

A billentyűzet különleges kapcsolókat kapott, amelyek a mechanikus és membrános megoldásokat ötvözik.
 

Általában ha billentyűzetet vásárol valaki ? kiváltképp egy játékos ? az elsők között vizsgálja meg, hogy az kinézett termék milyen kapcsolókkal rendelkezik. A régi, klasszikus megoldás a membrános, amely csendes, de hosszú távon nem annyira ellenálló. A sokkal divatosabb viszont a több változatban is elérhető mechanikus kapcsoló. A Razer most épp e kettő közé lőtte be újdonságát.

 

A Razer Ornata V3 Tenkeyless egy olyan billentyűzet, amely különleges hibrid kapcsolókat kínál. Ez valamennyire mindkét megoldás sajátosságát magában hordozza. Megmarad a taktilis viselkedés, ami a mechanikus kapcsolók sajátja, de közben a használat mégis puhábbnak érződik, ami pedig a membrános megoldásra jellemző.
 


Az Ornata V3 Tenkeyless nyolczónás RGB-világítást kapott, lapos kialakítású billentyűkupakjait pedig ellenálló bevonattal látták el, hogy hosszú távon se kezdjenek lekopni. A billentyűzetre a jobb felső sarokba még három dedikált médiavezérlő is odafért.

 

Az újdonság 1000Hz-es polling rate-et kínál. A billentyűzet alján kialakított csatornában szépen elvezethető kábelt sodor bevonattal látták el. A Razer a tervek szerint május végén kezdi árulni a billentyűzetet, amelynek ajánlott fogyasztói ára 90 euró körül mozog.