2021.06.22.

Bemutatkozott az ASUS ROG Spatha X egér

Az eszközt kifejezetten online játékokhoz, MMO-khoz tervezték, így nem kevesebb mint tizenkét gomb kapott rajta helyet.
 

Az ASUS bemutatta egy régi-új egerét, amely ismét kifejezetten a játékosokat, azon belül is ezúttal egy picit szűkebb réteget céloz. Az ASUS ROG Spatha X azért régi-új, mert valójában egy öt évvel ezelőtt bemutatott egér ráncfelvarrott változata, amely csak ott változott, ahol szükség volt rá.

 

A meglehetősen modern és határozott vonalvezetés a régi maradt, ahogy az ASUS ROG logó is ott virít az egér hátán. Mivel a tervezők kifejezetten az online játékok szerelmeseinek szánták az eszközt, így azon nem kevesebb mint tizenkét billentyű kapott helyet. Ezek közül hat felül, hat pedig oldalt található.
 


Ami viszont változott, az a belső, az újdonságban ugyanis egy egészen 19 000 DPI-ig skálázható optikai szenzor lapul. A billentyűk alatti kapcsolókat is leváltották az ASUS saját gyártású megoldására, amely az ígéretek szerint 70 millió kattintást is simán bír. Végül, de nem utolsósorban vezeték nélküli egér lévén javítottak az eszköz üzemidején is, amely immár 67 órára rúg. De persze a vezetékes használatra is van lehetőség.

 

Az ASUS ROG Spatha X a tervek szerint hamarosan a boltok polcaira kerülhet. Azt nem tudni, hogy ez nálunk is így lesz-e, azt viszont igen, hogy az ASUS 150 dollár körüli árat vár majd érte.