2022.02.28.

Bemutatta legújabb egerét a Roccat

A Kone XP igencsak vonzza a tekintetet.
 

A Roccat bemutatta legújabb egerét, amelynek megtervezése során elsődleges szempont volt, hogy valami olyasmit rakjanak le az asztalra, ami garantáltan vonzani fogja az emberek tekintetét. Ezt a Roccat Kone XP esetében színekkel és világítással oldották meg, de ettől az egér még cseppet sem tűnik bazárinak.

 

A Kone XP a Roccat egy immár sok-sok éves korábbi egerének továbbfejlesztett változata. Az aszimmetrikus kialakítású egéren nem kevesebb, mint tizenöt programozható gomb kapott helyet! Ezek nagy része a bal hüvelykujj körül helyezkedik el. Az egér alapvetően klasszikus formatervet kapott, nem is ezzel hívja fel magára a figyelmet.
 


Hanem inkább azzal, hogy a borítás némileg átlátszó, alatta pedig összesen huszonkét RGB LED kapott helyet. Ezek 8 előre megadott program alapján képesek világítani, de külön világít az egér görgője is. A Roccat egy külön telefonos alkalmazást is készített, amelybe QR-kóddal tölthetjük be az egeret is AR-ben nézhetjük meg, hogyan is festene a különböző beállításokkal.

 

Ami a belsőt illeti, a Roccat Kone XP a Rocat saját tervezésű Titan kapcsolói lapulnak a két fő billentyű alatt, ezek a gyártó állítása szerint 100 millió kattintásig hibátlanul működnek. A mozgást egy átalakított (és Owl-Eye 19K-ra átkeresztelt) PixArt PAW3370 szenzor követi. Az adatokat (az egér Nvidia Reflex kompatibilis) különleges borítású PhantomFlex kábelen továbbítja a PC felé. A Roccat az újdonságért 90 eurót kér el.