2021.12.27.

Botrányba fulladt a Ready or Not premierje

A játék korai változatát valósággal zabálják a játékosok, de közben a kiadó kihátrált a játék mögül.
 

Még karácsony előtt rajtolt el a Void Interactive taktikai akciójátéka, a Ready or Not korai változata. A játékban egy kommandós csapatot irányíthatunk, akikkel különféle akciókat és küldetéseket kell teljesíteni. Mindezt azonban nem a többi játékban megszokott rohangálós-ugrálós lövöldözős formában, hanem megfontoltan, csendben és taktikusan. A játék népszerűsége már bő egy héttel a premier után is hatalmas.

 

Ugyanakkor a Ready or Not még nincs kész, csak a korai változata érhető el jelenleg. Ez azt is jelenti, hogy még sokat finomodhat a játékmenet és garantáltan bővülni fog a tartalom is. Utóbbi kapcsán azonban a fejlesztők egy terve miatt most háborog az internet, ráadásul elveszítették az idén tavasszal szerzett kiadót is.
 


A Team 17 kiadó azután hátrált ki a projekt mögül, hogy kiderült, a fejlesztők a jövőben egy új küldetéssel szeretnék bővíteni a játék kampányát. Ez a küldetés pedig egy iskolai lövöldözésről szólna, amelyet a kiérkező kommandósok zárnának le. A téma meglehetősen kockázatos és a kiadó nem is kívánt részese lenni, ugyanakkor a fejlesztők közleményükben kiálltak az ötlet mellett, mivel azzal ők csak tisztelegni szeretnének az ilyen tragédiákban részesült emberek előtt.

 

A Ready or Not népszerűségére egyelőre nem nyomta rá a bélyegét a botrány, de azt egyelőre nem tudni, hogy amikor ténylegesen megjelenik majd a küldetés, az milyen hatással lehet a játék jövőjére. Illetve azt sem lehet tudni, hogy a fejlesztők keresnek-e új kiadót a játék mögé.