2022.12.07.

Cooler Master ORB X – minden gamer szobába kellene egy ilyen

A gyártó új játékállomást épített és mutatott be, amely minden igényt kielégít.
 

A Cooler Master elsősorban hűtőrendszereiről vagy tápjairól ismert, de a gyártó régóta jelen van más piacokon is. Így találunk a kínálatukban számítógépházakat, egereket és billentyűzeteket az asztalok és székek mellett. Ehhez a kínálathoz csatlakozik most a már tavaly bejelentett, de részleteiben csak most bemutatott ORB X játékállomás.

 

A nem épp apró termék ~188*181*209 cm-es méretekkel rendelkezik, amelyhez csekély 343,5 kg-os tömeg társul. Formatervét tekintve egy félgömbre emlékeztet, amelynek belsejében egy valódi bőrrel bevont szék kapott helyet. A gömb motorral mozgatható felső részét fel és le lehet hajtani, erre erősíthetjük fel a monitort vagy monitorokat. Az eszköz legfeljebb 34 hüvelykig kompatibilis a kijelzőkkel, ilyenből egyet szerelhetünk fel VESA-szabvány szerint. De 27 hüvelykesből vagy kisebből akár három is elfér egymás mellett.
 


Az ORB X kialakításának köszönhetően a PC-t vagy épp konzolt teljesen el lehet rejteni. Kapunk beépített 2.1-es hangrendszert is, illetve az asztal részen vezeték nélküli töltőpanel is helyet kapott. Nem hiányozhat az USB-hub sem, ezen négy USB 3.1 Gen1 Type-A és egy USB 3.1 Gen1 Type-C csatlakozót találunk.

 

Mivel gamer termékről van szó, az RGB-világításról sem kell lemondanunk. Amit viszont egyelőre nem tudni, hogy a Cooler Master pontosan mikor tervezi piacra dobni az újdonságot. Illetve azt sem, hogy aki ilyennel szeretné feldobni a szobát, annak mennyire kell majd mélyen a zsebébe nyúlni. De vélhetően nagyon-nagyon.