2022.02.15.

Csak jövőre jelenhet meg a feltámadt The Wolf Among Us 2

A játékot a csődbe ment, majd feltámasztott Telltale Games fejleszti.
 

A Telltale Games még 2018-ban jelentett csődöt, amikor több futó projektje is volt. Ezek közé tartozott az egy évvel korábban bejelentett The Wolf Among Us 2 is. A stúdió játékainak jogai nagyrészt az LCG Entertainment birtokába kerültek, akik ezzel együtt a stúdiót is feltámasztották, igaz, alaposan átszervezték benne a dolgokat.

 

A stúdió jelenleg a The Wolf Among Us 2-n dolgozik, amelyről a csődeljárás óta nem lehetett hallani. Most viszont vadonatúj előzetest kapott, emellett több részlet is kiderült. Az események az első évad után fél évvel játszódnak, a főhős ezúttal is Bigsby lesz, a farkasember, aki immár nem nyomozó, mivel kirúgták. Ettől függetlenül mindenféle kalandokban lesz vele részünk.
 


Bigsby indulatkezelési terápiára jár, de a trailer tanúsága szerint így is könnyen elveszíti a fejét. A trailerből az is kiderült, hogy lesznek új arcok is a játékban, mint az Óz világából ismert Madárijesztő és Bádogember, valamint mellettük egy új nyomozó is felbukkan Faye Leung személyében.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a The Wolf Among Us 2 pontosan mikor jelenhet meg, de 2023 előtt kicsi a valószínűsége. A fejlesztés PC mellett PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X-re és Xbox One-ra folyik.