2022.05.16.

Dátumot kapott a Dead Space Remake

Jövő év elején jelenhet meg a 2000-es évek egyik legjobb horrorjátékának feldolgozása.
 

Az EA még tavaly nyáron jelentette be, hogy felújítják a 2000-es évek egyik legjobb sci-fi horrorjátékát, az eredetileg 2008-ban megjelent Dead Space-t. Szerencsére közel másfél évtized távlatában nem egy összecsapott remaster kiadásban gondolkoznak, hanem egy teljesen a semmiből a mai színvonalnak megfelelően elkészített új játékban. Ez a Dead Space Remake.

 

Ami a játék tartalmát illeti, ugyanazt a történetet kapjuk majd, mint eredetileg. A 2500-as években az emberiség már meghódította a világűrt és bányászűrhajókkal aknázza ki annak nyersanyagait. Az egyik ilyen bányászhajó az USG Ishimura, amely épp egy illegális küldetésen van, amikor megszakad vele a kapcsolat.
 


A hajón szolgáló egészségügyi tiszt férje, Isaac Clarke egy technikus, aki felkutatja az űrhajót és a fedélzetre lép, hogy megkeresse párját. De a fedélzeten kiderül, hogy egy ősi ereklye mutáns szörnyekké, necromorph-okká változtatta a legénységet. Ezekkel kell a játékosoknak megküzdeniük.

 

A játék bejelentése óta nem sokat lehetett hallani a projektről. A fejlesztést végző EA Motive stúdió viszont most elárulta, hogy meddig kell még várnunk a játékra. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a premierre 2023. január 27-én kerülhet majd sor. A fejlesztés PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re folyik, az előző konzolgeneráció már kimarad.