2022.03.22.

Egérrel ünnepli 10. születésnapját a Genesis

A Zircon X egy limitált kiadású egér, amely komoly hardverrel, RGB-világítással és cserélhető hátoldallal büszkélkedhet.
 

A Genesis egyre nagyobb szeletet követel magának a perifériák és egyéb kiegészítő számítógépes (és gamer) eszközök piacán. A gyártó 2011-ben kezdte meg működését, első termékei így tíz évvel ezelőtt kerülhettek a boltok polcaira. Ebből az alkalomból most egy limitált kiadású egérrel lepik meg a rajongókat.

 

Az újdonság a Zircon X nevet kapta és egy olyan egérről van szó, amelyből mindössze ezer darabot gyártanak. És mivel vélhetően villámgyorsan el fogják kapkodni, nagyon kell igyekeznie annak, aki lecsapna egyre. Már csak azért is érdemes lehet, mert az egér kimondottan erős hardverrel érkezik.
 


A mozgáskövetésért egy PixArt PAW3370 szenzor felelős, amely 50-től 19 000 DPI-ig skálázható több lépcsőben. A szimmetrikus kialakítású egér két fő billentyűje alatt az igen strapabíró Kailh GM 8.0 kapcsolók lapulnak. A szokásos oldalsó gombok és a görgő sem hiányzik, utóbbit az RGB-világítás is feldobja. Ez egyébként az egér oldalán és hátulján is végigfut.

 

Az üzemidőről egy 580 mAh-s akkumulátor gondoskodik, amely az ígéretek szerint akár 80 órás üzemidőt is bír. A töltést pedig egy USB-C kábelen keresztül lehet megoldani, így töltés közben is tovább használható. Az egér érdekessége, hogy a hátlapja, vagyis a tenyér alatti ívelt műanyagborítás cserélhető, a dobozban egy hagyományos és egy méhsejtrácsos változatot is kapunk. A gyártó az egérért 60 eurót kér el.