2021.08.05.

Egy macska a cyberpunk kalandjáték, a Stray főhőse

Egy hatalmas, cyberpunk stílusú városban kell hazatalálnunk a cicánkkal.
 

Érdekes játék készül már egy ideje a BlueTwelve Studios műhelyében. A Stray a manapság igen divatosnak számító cyberpunk stílust képviseli, ami a játék világán fog majd meglátszódni. Ami pedig a főhőst illeti, az nem más, mint egy macska.

 

Egy ügyességi platformer elemekkel megspékelt akció-kalandjátékról van szó, amelyben külső nézetben irányíthatjuk majd a cicát. A történet szerint valahogy elszakadtunk a családunktól és mindent meg kell tennünk, hogy újra hazataláljunk. Csakhogy a város hatalmas és tele van veszélyekkel.
 


A játékról készült legújabb bemutatóban ízelítőt kapunk az ügyességi mászkálós részekből, de a hangulat is elég jól átjön. A várost mindenféle fura alak, többségében ilyen-olyan androidok népesítik be. A cicával sötét sikátorokban bóklászhatunk, belopózhatunk a nyitott ablakokon a lakásokba, hogy ott keressünk élelmet. Időnként lesznek olyan lények, akik ránk is támadnak majd.

 

A Stray a tervek szerint leghamarabb is csak valamikor 2022-ben jelenhet meg. A fejlesztés PC mellett csak a Sony konzoljaira, vagyis PlayStation 4-re és PlayStation 5-re folyik.