2022.03.29.

Egyszerű, de nagyszerű gamer egeret villantott a Trust

A GXT 980 Redex úgy is olcsó megoldást kínál, hogy minőségben és tudásban nem sokkal marad el a drágább társaitól.
 

Nem mindenki képes vagy hajlandó sok tízezer forintot áldozni egy egérre még akkor sem, ha a gyártó azt állítja, ezzel tutira mindenkit le tud majd lőni az online térben. De ettől még a játékosok többsége hajlik rá, hogy valamilyen dedikáltan ?gamer? eszközt használjon. Nekik szólhat a Trust újdonsága, a GXT 980 Redex gamer egér is, amely olcsó, de mégis minőségi alkatrészekből áll.

 

Az egér szimmetrikus kialakítású, de csak jobbkezes. Összesen hat gomb került rá, amelyek közül a két fő billentyű alatt Kailh GM 8.0 kapcsolók lapulnak. Ez is mutatja, hogy a Trust nem az alkatrészeken spórolt, mivel a méregdrága egerekben is gyakran választják ezt a kapcsolót.
 


A mozgáskövetést egy PixArt PWM 3325 szenzor biztosítja, amely 200 és 10 000 dpi között skálázható több lépcsőben. Mivel gamer eszközről van szó, az RGB-világítás sem hiányozhat, bár ezúttal eléggé visszafogottak voltak a tervezők: csak a görgő oldala, a GXTrust felirat és az egér hátulján alul egy csík világít.

 

Az egér vezeték nélkül, 2,4 GHz-es frekvencián kommunikál a PC-vel, a beépített telep pedig akár 50 órás üzemidőt is garantál aktív használat mellett. A töltést természetesen egy USB-C kábellel oldhatjuk meg. A gyártó az újdonságért 35 fontot kér el, ami abszolút barátinak mondható a fenti paraméterek tükrében.