2021.08.06.

Elég limitált tartalommal nyit ősszel az eFootball

A Konami teljesen új alapokra helyezi idén a régóta futó focis játékát.
 

Több évtizede minden évben megkaptuk az EA Sportstól és a Konamitól a két nagy focis játék aktuális epizódjait. A tavaly ősszel megtörténet legutóbbi konzolgeneráció-váltás viszont alaposan felforgatta a dolgokat. A Konami már tavaly sem adott ki új PES epizódot, inkább az egy évvel korábbi részhez készítettek egy tartalmi frissítést. Mostanra pedig az is kiderült, hogy ettől az évtől kezdve új időszámítás kezdődik a franchise életében.

 

A PES (Pro Evolution Soccer) címet nyugdíjazták, helyette mostantól csak eFootball néven fut tovább a sorozat. Ez viszont egy ingyenes platform lesz inkább, amelyre folyamatosan jönnek majd az ingyenes és prémium tartalmak. Ennek fényében nem is annyira meglepő, hogy a valamikor októberben debütáló ingyenes eFootball inkább fog hasonlítani egy demóhoz mint egy teljes értékű játékhoz.
 


Ez annak köszönhető, hogy a fejlesztők csak néhány klubcsapatot (Barcelona, Juventus, Manchester United, Arsenal és néhány dél-amerikai klub) tesz elérhetővé. Lesz online és offline játéklehetőség is, de a crossplatform funkciók csak később kerülnek a játékba. Sokak kedvenc játékmódja, a Master League is csak később várható, ráadásul prémium tartalomként.

 

Az eFootballt már minden platformon az Unreal Engine fogja hajtani, vagyis alig néhány év után szakítanak a Fox Engine-nel. A fejlesztők megnyugtattak mindenkit, hogy ez (és a tény, hogy később lesz lehetőség nagy konzol és mobil platform közötti játékra is) nem jelenti azt, hogy lebutítanák a grafikát.