2023.08.17.

Előbb jelenik meg az Assassin's Creed Mirage

Csak pár nappal jön előbb a Ubisoft játéka.
 

Ahhoz már régen hozzászokott a játékos társadalom, hogy egy-egy játék esetenként akár éveket is késhet. Az viszont jóval ritkább, ha egy projekt előbb fejeződik be és kerülhet a játék a boltok polcaira, mint azt előzetesen tervezték. Főleg, ha egy Ubisoft méretű kiadó valamely AAA-kategóriás játékáról van szó. Most viszont ez a helyzet az Assassin's Creed Mirage-zsal.

 

A játék 861-ben játszódik Bagdadban, a főhős pedig az a Bashim Ibn Ishaq lesz, akivel korábban már az Assassin's Creed Valhallában már találkozhattak a rajongók. Mivel ez időben valamivel korábban játszódik, így most Bashim fiatal korát ismerhetjük meg és azt a folyamatot, ahogy ő maga is az orvgyilkos testvériség mestergyilkosává válik.
 


A fejlesztők azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy visszatérjenek a franchise gyökereihez. Ez tetten érhető az alapvető környezet és időszak kiválasztásában is, de a játékmenet is sok elemében a régi epizódokat fogja idézni. A játéktér mérete és a játékidő is sokkal kisebb lesz mint a legutóbbi Valhalla esetében, ahol ezt már a rajongók is túlzásnak érezték.

 

Az Assassin's Creed Mirage az eredeti tervek szerint PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is október 12-én jelent volna meg. Ám a legfrissebb hírek szerint valamivel korábban, már október 5-én a boltok polcain fog landolni.