2021.05.28.

Először mozgásban a Horizon Forbidden West

Megkapta első előzetesét a Guerrilla Games idénre várt akció-kalandjátéka.
 

A Guerrilla Games 2017-ben a PlayStation 4 történetének egyik legjobb játékát tette le az asztalra. A Horizon Zero Dawn egy olyan futurisztikus világot mutatott be, ahol az emberek törzsekbe verődve élnek viszonylag nomád körülmények között, a tájat pedig hatalmas, állatalakú robotok járják. Tavaly érkezett a bejelentés, hogy készül a folytatás, a Horizon Forbidden West.

 

A játékról eddig nem sokat lehetett tudni, mivel a készítők mély hallgatásba burkolóztak vele kapcsolatba. A tegnapi legújabb State of Play (a Sony rendszeresen jelentkező videojátékos műsora) viszont kifejezetten ezzel a játékkal foglalkozott, és végre mozgásban is láthattuk.
 


A Horizon Forbidden West nagyjából fél évvel játszódik az első rész eseményei után. A főhős ismét az ifjú Aloy lesz, aki a titokzatos nyugatra utazik, mivel vélhetően innen származik a környéket egyre jobban ellepő vörös penész is. Itt aztán mindenféle új kalandokba keveredik, új törzseket ismer meg, új robotállatokkal találkozik.

 

Az új játékban kibővül a harcrendszer, új támadásokat indíthatunk, fegyvereinkhez új kiegészítőket szerezhetünk meg. Kapunk siklószárnyakat és búvármaszkot is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Horizon Forbidden West mikor jelenhet meg, de a hírek szerint még ebben a naptári évben szeretnék a boltok polcain tudni a készítők. A fejlesztés jelenleg kizárólag PlayStation 4-re és PlayStation 5-re folyik, de nem kizárt, hogy később az első részhez hasonlóan ez is megjelenjen PC-re is.