2023.06.14.

Először mozgásban a Mortal Kombat 1

A franchise-ra jellemző brutalitás a trailerből is visszaköszön.
 

A NetherRealm Studios néhány hete robbantotta a bombát, miszerint már gőzerővel dolgoznak a Mortal Kombat széria következő részén. De ez egy sok szempontból rebootnak tekinthető epizód lesz, hiszen új alapokra helyezi a történetet (bár lesz némi köze a korábbi részekhez) és a játékmenet is tartogat majd új elemeket.

 

A sztori szerint Liu Kang immár tűzistenként létezik tovább, aki megteremtett egy új világot benne sok régi és néhány új harcossal. A szerepek is felcserélődnek itt-ott, hiszen Raiden ezúttal Kung Laóval együtt a családjáért harcol, míg Scorpion és Sub Zero a klánja jövőjéért. Mileenát halálos kór támadta meg, Johnny Cage pedig pontosan olyan marad, mint mindig is volt.
 


Az első hosszabb bemutató alapján a látványvilág egészen elképesztőnek ígérkezik. De nem csak a grafika, a harcok dinamikája, a mozdulatok folyamatossága is új színvonalat hoz majd. Újdonságként pedig megjelennek a beugró harcosok, akik rendre a franchise klasszikus epizódjainak skinjeiben bukkannak fel. Így tesz Sonya Blade, Goro, Kano, Stryker vagy épp Scorpion is.

 

A Mortal Kombat 1 tényleg rebootolhatja a több évtizedes múlttal rendelkező franchise-t. Hogy ez sikeres lehet-e, azt leghamarabb szeptember 19-én tudhatjuk meg, ekkor jelenik meg a játék PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re, valamint Nintendo Switchre.