2024.02.20.

Extraction shooterek közt indul a Hawked

A játék olyan, mintha egy online Indiana Jones kaland elevenedne meg.
 

Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak az extraction shooterek, vagyis az olyan online multiplayer akciójátékok, amelyben a játékosok az MI és a többi játékos ellen egyszerre küzdenek. A cél pedig az adott pályán egy meghatározott tárgy megszerzése és kimenekítése, azt kockáztatva, hogy bukás esetén az adott körben megszerzett minden holmink odavész.

 

Ebben a műfajban indult világhódító útra a Hawked című játék is, amely a MY.GAMES stúdiójában készült. A műfajra jellemző, hogy megpróbál komolynak látszani, de a Hawkedet ezzel nem lehet vádolni. Már a grafikája is roppant könnyed, rajzfilmszerű és a körítés is lazább a szokásosnál.
 


A játékosok háromfős csapatokban érkeznek meg távoli szigetekre, hogy ott ősi kincsekért versengjenek egymással. Az adott körben a cél egy mesés kincs kimenekítése, de menet közben sok apróbb értéket is össze lehet gyűjteni, így senki sem távozik üres kézzel. A csapatok dolgát egymáson kívül csapdák is nehezítik, ahogy egy kincsvadászaton illik.

 

A Hawked a napokban rajtolt el egyelőre kizárólag PC-n. Nem tudni, hogy a készítők tervei közt szerepel-e konzolos változat, de ha PC-n elég sikeres lesz a játék, akkor elég valószínű, hogy egy ilyen lehetőséget nem hagynak majd ki.